Foto: Kadrs no "Youtube" video

Gatavojot makaronus flotes gaumē, daudzi izlīdzas ar gaļas konserviem vai malto gaļu, turklāt pievieno arī burkānus, kečupu un citas liekas sastāvdaļas. Lai nobaudītu īsti autentisku garšu, šim ēdienam jāizmanto vārīta gaļa, kas samalta un aizdarīta tikai ar sviestā ceptiem sīpoliem un spēcinošu buljonu. Klasisku flotes makaronu recepti iesaka "Youtube" kulinārijas kanāla recepšu autore Mila Griškeviča.

150Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

450 gmakaroni400 gliellopa gaļa250 gcūkgaļa300 gsīpoli60 gsviests4 ĒKeļļa pēc garšassāls un malti melnie pipari150 mlbuljons

Sagatavošana

1

Gaļu liek katlā, pārlej ar verdošu ūdeni un vāra, noputojot pēc nepieciešamības. Vārot pievieno sāli un pāris lauru lapas. Kad ūdens sāk burbuļot, gaļu vāra aptuveni stundu, tad noņem katliņu no plīts un gaļu atdzesē, atstājot buljonā – šādi tā nezaudēs sulīgumu.

2

Gaļu izņem no katla un samaļ gaļas mašīnā, izmantojot liela izmēra sietiņu.

3

Pannā ar augstām malām izkausē sviestu, pievieno eļļu, liek cepties nomizotus, sasmalcinātus sīpolus, cepot, līdz tie ir caurspīdīgi.

4

Pievieno samalto gaļu un samaisa. Pievieno un iemaisa buljonu. Uzliek pannai vāku, samazina liesmu un sautē gaļu buljonā 5–7 minūtes.

5

Pievieno sāli un piparus pēc garšas un samaisa.

6

Pannā pie gaļas liek iepriekš "al dente" novārītus makaronus un apmaisa. Nogriež liesmu, pannai uzliek vāku un minūtes 4 ļauj visām garšām "saprecēties".

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!