Foto: Vida Press
Ja arī tavas garšu kārpiņas ir sailgojušās pēc Vidusjūras garšas, kuras neatņemamā sastāvdaļa ir zivis un olīvas, pagatavo šo picu, kur šīs gardās lietas ir veiksmīgi apvienotas. Ja esi picu cienītājs, noteikti pamēģini pagatavot šo neparasto picu un tu sapratīsi, ka arī bez tomātiem un siera var būt lielisks garšu savienojums.
35Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
picas mīkla4 gredzenos sagriezti sīpoli3 ĒKolīveļļa100 ganšovu filejas (ja šķiet, ka pārāk sāļas, tās var noskalot)32 melnās olīvas bez kauliņiem svaigs timiāns

Sagatavošana

1

Vispirms nepieciešams viegli karamelizēt jeb apcept sīpolus. Liec pannā sviestu, ļauj tam izkust un pievieno sagrieztos sīpolus. Cep uz nelielas liesmas aptuveni 20 minūtes, bet neļauj sīpoliem apdegt, citādi tie būs rūgti. Noliec sīpolus atdzesēties.

2

Sakarsē krāsni 230 grādus karstu. Sadali picas mīklu (mīklas recepti meklē šeit) četrās daļās. Izbārsti uz galda miltus un izrullē katru mīklas daļu ovālā formā.

3

Izklāj cepamo plāti ar cepamo papīru un izkārto uz tās mīklas pamatnes. Ja nepieciešams, izmanto divas cepamās plātis. Apsmērē katru mīklas pamatni ar olīveļļu.

4

Uz mīklas pamatnēm vispirms liec apceptās sīpolu šķēles, atstājot nenoklātu mīklas ārmalu vismaz viena centimetra platumā. Sagriez uz pusēm anšovu filejas un izkārto tās picas vidū. Pievieno olīvas un smalki sakapātu timiānu. Ja vēlies, vari picu papildināt ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

5

Cep aptuveni 15-20 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!