Recepte netradicionāli tradicionālām Lieldienu brokastīm - vieglā pasha ar konservētiem ananasiem. Desertu iesaka veselīga uztura speciāliste Inga Pūce un Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis.

120Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
300 gkonservēti ananasu gredzeni, sagriezti nelielos gabaliņos300 ggraudainais biezpiens1 citrons1 laims20 gželatīns2 ĒKcukurs pēc garšasvaniļas cukurs3 olu baltumi augļi un ogas dekorēšanai - pēc izvēles

Sagatavošana

1

Traukā ieber želatīnu, pārlej ar 150 ml aukstas ananasu sulas (kurā bija ananasi) un noliek siltā vietā uz 10 minūtēm, lai želatīns uzbriest.

2

Uzsilda (bet nevāra) šķidrumu ūdens peldē, līdz želatīns ir izkusis, un ļauj nedaudz atdzist.

3

Bļodā sajauc biezpienu, abu citrusu sulas (1 ēdamkarote no katra citrusa) un smalki sarīvētas miziņas, cukuru, vaniļas cukuru un ananāsu gabaliņus.

4

Sakuļ olu baltumus stingrās putās un lēnām iemaisa biezpiena masā.

5

Pievieno ananasu sulu ar želatīnu un iemaisa.

6

Pilda masu formā un liek ledusskapī atdzesēties uz 2 stundām.

7

Īsi pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja un dekorē ar augļiem un ogām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!