'Vieglais' saldētais pudiņš jeb semifredo
Foto: Publicitātes attēls
2.6667 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g bezpiedevu krēmsiers (12%)
bezpiedevu krēmsiers (12%)
100 ml
100 ml saldais krējums (35%)
saldais krējums (35%)
1 TK
1 TK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
2 saujas
2 saujas dzērvenes
dzērvenes
1 sauja
1 sauja "Jumbo" rozīnes
"Jumbo" rozīnes
1 sauja
1 sauja valrieksti vai pekanrieksti
valrieksti vai pekanrieksti
1 TK
1 TK kanēlis
kanēlis
pēc garšas
pēc garšas rīvēta apelsīna miziņa
rīvēta apelsīna miziņa
 
rieksti dekoram
rieksti dekoram
 
dzērvenes dekoram
dzērvenes dekoram
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Mātes dienas ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Pudiņi
  • Saldētais pudiņš, ko mēdz saukt arī par semifredo ir klasisks svētku deserts, ko daudzviet pasaulē ceļ galdā Ziemassvētku vakarā vai svētku brokastīs. Šī recepte mazliet atšķiras no klasiskā pudiņa, padarot desertu “vieglāku”, bet tikpat gardu!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā bļodā liek tikko no ledusskapja izņemtu krēmsieru un saldo krējumu, saputo tos kopā. Sākumā masa būs ļoti šķidra, bet, pakāpeniski putojot, tā iegūs krēmīgu un maigu konsistenci. Putošanas laikā masai pievieno vaniļas cukuru un kanēli.

    Rupji sakapā žāvētos augļus un riekstus, pievieno tos iegūtajam krēmam. Pievieno masai arī rīvētās apelsīna miziņas un visu rūpīgi samaisa.

    Izvēlas trauku, kurā desertu liks saldētavā. Izklāj to ar pārtikas plēvi, ko no virspuses mazliet ietauko ar nelielu eļļas daudzumu (lai gatavo pudiņu no trauka varētu ērti izņemt un atdalīt no tā pārtikas plēvi). Iegūto pudiņa masu pilda traukā un apklāj ar pārtikas plēvi. Trauku ievieto saldētavā uz vismaz 2 stundām (bet ēdiens saldētavā var glabāties pat 2 nedēļas).

    Pirms pasniegšanas pudiņu vismaz 20 minūtes atlaidina istabas temperatūrā un izrotā ar žāvētiem augļiem un riekstiem. To var baudīt gan kā desertu, ēdot ar karotīti, gan smērēt uz grauzdētas maizes.

    Receptei nav pievienots cukurs, jo tai nepieciešamo saldumu nodrošina žāvētie augļi un rieksti. Protams, ja vēlas, putojot var pievienot arī cukuru, taču jāņem vērā, ka tas šo ēdienu padarīs mazāk veselīgu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form