Foto: DELFI
Vai ar vienu šāvienu tiešām var nošaut divus zaķus, nav zināms, bet no vienas mīklas var pagatavot divas dažādas pankūkas! Piedāvājam sāļo un saldo versiju, bet droši ļaujies fantāzijai un pildi klasiskajā plānajā pankūkā, ko vien sirds kāro!
45Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

PANKŪKĀM:1 glāzemilti1 glāzepiens1 šķipsnasāls2 gab.olas1 šķipsnacukurs SĀĻAJAM PILDĪJUMAM:1 saujašampinjoni1 gab.sīpols SALDAJAM PILDĪJUMAM:1 glāzebiezpiens1 saujarozīnes

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo plāno pankūku mīklu. Bļodā lej pienu, pievieno izsijātus miltus, pēc garšas pievieno cukuru un sāli, karoti eļļas, iesit olas. Visu sakuļ, līdz izzuduši miltu kunkulīši. Kad mīkla gatava, to noliek uz 10-15 minūtēm malā atpūsties.

2

Gatavo sāļo pildījumu - smalki sagriež šampinjonus un sīpolus un apcep pannā. Tikpat ātri var pagatavot saldo pildījumu - svaigu biezpienu saberž smalkāk (var izmantot blenderi), pievieno sauju iepriekš izmērcētu rozīņu, cukuru, vaniļas cukuru un šļuku saldā krējuma. Visu sajauc. Var likt arī riekstus, dateles vai žāvētas aprikozes. Pēc garšas var pievienot, piemēram, kardamonu vai kanēli.

3

Cep plānās pankūkas, bet tikai no vienas puses. Kad pankūku kalns ir gatavs, katras pankūkas viducī liek saldo vai sāļo pildījumu un saloka kā aploksni. Ņem vērā, ka pildījums jāliek apceptajā pusē.

4

Pannā sakarsē eļļu un liek apcepties salocītās pankūkas. Pasniedz karstas ar karoti skābā krējuma, bet tās labi garšo arī aukstas.

Šis ir lielisks veids, kā vienā ēdienreizē tikt gan pie sāļā ēdiena, gan deserta, tikai tad jāuzmanās, lai negadās šķīvī ielikt tikai, piemēram, ar biezpienu pildītās.
Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!