Vienkāršā picas mērce no konservētiem tomātiem
Foto: DELFI
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Nav noslēpums, ka tieši garšīga mērce ir viena no svarīgākajām sastāvdaļām, gatavojot picu. Ja līdz šim izlīdzējies vien ar veikalā nopērkamo produkciju, uzskatot, ka gatavot mērci mājās ir pārāk laikietilpīgi un sarežģīti, tad, ļoti iespējams, šī vienkāršās picas mērces recepte liks tev mainīt savu viedokli.

Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Selerijas kātu sagriež gabaliņos. Tomātus sablendē.

Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus un selerijas, pēc 2-3 minūtēm pievieno ķiplokus un cep vēl minūti. Pievieno tomātus, sāli, piparus, cukuru un oregano. Ja tev patīk pikantākas garšas, vari pievienot katliņa saturam arī kādu ēdamkaroti sarkanvīna vai baltvīna etiķa.

Visu apmaisa un uz nelielas liesmas karsē aptuveni 15-20 minūtes. Gatavo mērci izmanto pēc nepieciešamības – gan kā pamatu picai, gan kā piedevu pastas ēdieniem vai gaļas bumbiņu sautēšanai.

Atdzesētu un ielietu aizvākojamā stikla burciņā, mērci var uzglabāt ledusskapī vismaz nedēļu.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form