Vienkāršā picas mērce no konservētiem tomātiem
Foto: DELFI
3.5000 4
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4-5 ĒK
4-5 ĒK olīveļļa
olīveļļa
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1/2
1/2 sīpols
sīpols
1
1 selerijas kāts
selerijas kāts
800 ml
800 ml konservēti tomāti
konservēti tomāti
1 TK
1 TK sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
1 TK
1 TK oregano
oregano
1/3 TK
1/3 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Karstās mērces
  • Uzkodu mērces
  • Nav noslēpums, ka tieši garšīga mērce ir viena no svarīgākajām sastāvdaļām, gatavojot picu. Ja līdz šim izlīdzējies vien ar veikalā nopērkamo produkciju, uzskatot, ka gatavot mērci mājās ir pārāk laikietilpīgi un sarežģīti, tad, ļoti iespējams, šī vienkāršās picas mērces recepte liks tev mainīt savu viedokli.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Selerijas kātu sagriež gabaliņos. Tomātus sablendē.

    Katliņā uzkarsē eļļu, liek cepties sīpolus un selerijas, pēc 2-3 minūtēm pievieno ķiplokus un cep vēl minūti. Pievieno tomātus, sāli, piparus, cukuru un oregano. Ja tev patīk pikantākas garšas, vari pievienot katliņa saturam arī kādu ēdamkaroti sarkanvīna vai baltvīna etiķa.

    Visu apmaisa un uz nelielas liesmas karsē aptuveni 15-20 minūtes. Gatavo mērci izmanto pēc nepieciešamības – gan kā pamatu picai, gan kā piedevu pastas ēdieniem vai gaļas bumbiņu sautēšanai.

    Atdzesētu un ielietu aizvākojamā stikla burciņā, mērci var uzglabāt ledusskapī vismaz nedēļu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form