Vienkāršā rabarberu plātsmaize bez mīklas rullēšanas
Foto: Privātais arhīvs
2.4333 30
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
5
5 rabarberu kāti
rabarberu kāti
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1 ĒK
1 ĒK kanēlis
kanēlis
pēc garšas
pēc garšas pūdercukurs
pūdercukurs
MĪKLAI
500 g
500 g milti
milti
250 g
250 g cukurs
cukurs
250 ml
250 ml kefīrs
kefīrs
2
2 olas
olas
1 ĒK
1 ĒK vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1 ĒK
1 ĒK cepamais pulveris
cepamais pulveris
KRĒJUMA MĒRCEI
250 ml
250 ml skābs krējums
skābs krējums
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
1
1 ola
ola
DRUPAČĀM
2 ĒK
2 ĒK sviests vai eļļa
sviests vai eļļa
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
  • Latvijas svētku receptes
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Plātsmaizes
  • Gatavojot šo plātsmaizi, nebūs jāķēpājas ar mīklas rullēšanu – visas sastāvdaļas atliks vien samaisīt un liet veidnē. Izcils rezultāts bez lieka darba! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    Miltus, cukuru, olas, kefīru, cepamo pulveri un vaniļas cukuru samaisa viendabīgā mīklā un liek nedaudz nostāvēties.

    Nomizo un sagriež šķēlītēs rabarberus.

    Es ieteiktu rabarberus vispirms nostādināt, lai tie atsulojas: apber tos ar pāris karotēm cukura un atstāj uz kādu laiciņu, kamēr izdalās laba daļa sulas, citādi plātsmaizes pamatne būs savilkusies ar sulu un neizdosies mīksta un pufīga. Nolieto rabarberu sulu var izmantot limonādes pagatavošanai. Ieva Dārzniece

    Sagatavo krējuma mērci pārliešanai, bļodiņā samaisot krējumu ar olu un cukuru.

    Citā bļodiņā sagatavo mīklas drupačas, ar pirkstiem saberžot visas sastāvdaļas.

    Mīklas masu lej iepriekš ietaukotā formā un izlīdzina. Vienmērīgi pārkaisa ar rabarberiem, pārlej ar krējuma mērci un pārkaisa ar kanēli. Virsū izbirdina drupačas.

    Vienkāršā rabarberu plātsmaize bez mīklas rullēšanas
    Foto: Privātais arhīvs

    Liek cepties apmēram 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form