Vienkāršā rabarberu plātsmaize bez mīklas rullēšanas
Foto: Privātais arhīvs
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
pēc garšas
MĪKLAI
500 g
250 ml
KRĒJUMA MĒRCEI
1 ĒK
DRUPAČĀM
3 ĒK
3 ĒK

Gatavojot šo plātsmaizi, nebūs jāķēpājas ar mīklas rullēšanu – visas sastāvdaļas atliks vien samaisīt un liet veidnē. Izcils rezultāts bez lieka darba! Recepti iesaka konditore Ieva Dārzniece.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

Miltus, cukuru, olas, kefīru, cepamo pulveri un vaniļas cukuru samaisa viendabīgā mīklā un liek nedaudz nostāvēties.

Nomizo un sagriež šķēlītēs rabarberus.

Es ieteiktu rabarberus vispirms nostādināt, lai tie atsulojas: apber tos ar pāris karotēm cukura un atstāj uz kādu laiciņu, kamēr izdalās laba daļa sulas, citādi plātsmaizes pamatne būs savilkusies ar sulu un neizdosies mīksta un pufīga. Nolieto rabarberu sulu var izmantot limonādes pagatavošanai. Ieva Dārzniece

Sagatavo krējuma mērci pārliešanai, bļodiņā samaisot krējumu ar olu un cukuru.

Citā bļodiņā sagatavo mīklas drupačas, ar pirkstiem saberžot visas sastāvdaļas.

Mīklas masu lej iepriekš ietaukotā formā un izlīdzina. Vienmērīgi pārkaisa ar rabarberiem, pārlej ar krējuma mērci un pārkaisa ar kanēli. Virsū izbirdina drupačas.

Vienkāršā rabarberu plātsmaize bez mīklas rullēšanas
Foto: Privātais arhīvs

Liek cepties apmēram 30 minūtes, gatavību pārbaudot ar koka irbulīti.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form