Foto: Rita Goroveca-Butēvica

Siera kūkas recepti piedāvā satura veidotāja Rita Goroveca-Butēvica, kas par savu saldumu saka: "Goda vārds, šī ir vieglākā kūka, kādu ir iespējams pagatavot! Pat Pavlovu izcept ir grūtāk. Noteikti saglabā un pagatavo!"

60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gcepumi (visparastākie)100 gsviests500 gskābais krējums300 gPhiladelphia krēmsiers (der gan light versija, gan parastā)3 gab.olas50 gcukurs1 gab.citrons (tā sula + miziņa) svaigas zemenes dekoram saldētas zemenes (mērcei)

Sagatavošana

1

Cepumus sadrupina, nav obligāti visam jābūt smalki sadrupinātam. Ja ir kādi gabaliņi, kas ir lielāki, tas nekas. Pat ieteicams atstāt arī kādu drupačīgu gabaliņu.

2

Sadrupinātos cepumus sajauc ar kausētu sviestu un vienmērīgi samaisa.

Foto: Rita Goroveca-Butēvica
3

Paralēli ieslēdz cepeškrāsni uz 170 grādiem. Kad masa samaisīta, to ietaukotā formā (ietauko ar sviestu vai eļļu) ber iekšā. Masu izlīdzina pa visu formas pamatni.

4

Tieši pirms likšanas cepeškrāsnī, grādus nogriež uz 150 grādiem, un tad cepumu masu liek cepties uz 10 minūtēm.

5

Kamēr pamatne cepas, taisa pildījuma masu. Sajauc skābo krējumu ar krēmsieru, pievieno trīs olas, citrona sulu, pierīvē citrona miziņu un pievieno 50 gramus cukura. Visu šo liek mikserī un gaida, kad vienmērīgi samaisīsies. Var jaukt ar roku vai rokas mikseri, kā ērtāk!

6

Pamatne tikmēr ir izcepusies, to izņem un atļauj tai aptuveni 10 minūtes atdzist.

Foto: Rita Goroveca-Butēvica
7

Kad pamatne padzisusi, lej iekšā sagatavoto pildījumu un cep 40 minūtes 150 grādos.

8

Kad kūka izcepusies, krāsni izslēdz, bet kūku atstāj krāsnī atdzist/sacietēt. Tās būs vairākas stundas.

9

Kad kūka atdzisusi, virspusi dekorē ar svaigām zemenēm. Pasniedz ar zemeņu mērci – sablendētas saldētās zemenes (ja prasās, var pievienot arī cukuru!).

Lūk, viss pa soļiem atrādīts video formātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!