Vienkāršā siera kūka soli pa solim
Foto: Rita Goroveca-Butēvica
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Pamatnei
300 g
300 g cepumi (visparastākie)
cepumi (visparastākie)
100 g
100 g sviests
sviests
Pildījumam
500 g
500 g skābais krējums
skābais krējums
300 g
300 g Philadelphia krēmsiers (der gan light versija, gan parastā)
Philadelphia krēmsiers (der gan light versija, gan parastā)
3 gab.
3 gab. olas
olas
50 g
50 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. citrons (tā sula + miziņa)
citrons (tā sula + miziņa)
 
svaigas zemenes dekoram
svaigas zemenes dekoram
 
saldētas zemenes (mērcei)
saldētas zemenes (mērcei)
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Slavenību receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Siera kūkas recepti piedāvā satura veidotāja Rita Goroveca-Butēvica, kas par savu saldumu saka: "Goda vārds, šī ir vieglākā kūka, kādu ir iespējams pagatavot! Pat Pavlovu izcept ir grūtāk. Noteikti saglabā un pagatavo!"

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepumus sadrupina, nav obligāti visam jābūt smalki sadrupinātam. Ja ir kādi gabaliņi, kas ir lielāki, tas nekas. Pat ieteicams atstāt arī kādu drupačīgu gabaliņu.

    Sadrupinātos cepumus sajauc ar kausētu sviestu un vienmērīgi samaisa.

    Vienkāršā siera kūka soli pa solim
    Foto: Rita Goroveca-Butēvica

    Paralēli ieslēdz cepeškrāsni uz 170 grādiem. Kad masa samaisīta, to ietaukotā formā (ietauko ar sviestu vai eļļu) ber iekšā. Masu izlīdzina pa visu formas pamatni.

    Tieši pirms likšanas cepeškrāsnī, grādus nogriež uz 150 grādiem, un tad cepumu masu liek cepties uz 10 minūtēm.

    Kamēr pamatne cepas, taisa pildījuma masu. Sajauc skābo krējumu ar krēmsieru, pievieno trīs olas, citrona sulu, pierīvē citrona miziņu un pievieno 50 gramus cukura. Visu šo liek mikserī un gaida, kad vienmērīgi samaisīsies. Var jaukt ar roku vai rokas mikseri, kā ērtāk!

    Pamatne tikmēr ir izcepusies, to izņem un atļauj tai aptuveni 10 minūtes atdzist.

    Vienkāršā siera kūka soli pa solim
    Foto: Rita Goroveca-Butēvica

    Kad pamatne padzisusi, lej iekšā sagatavoto pildījumu un cep 40 minūtes 150 grādos.

    Kad kūka izcepusies, krāsni izslēdz, bet kūku atstāj krāsnī atdzist/sacietēt. Tās būs vairākas stundas.

    Kad kūka atdzisusi, virspusi dekorē ar svaigām zemenēm. Pasniedz ar zemeņu mērci – sablendētas saldētās zemenes (ja prasās, var pievienot arī cukuru!).


    Voilā, lai izdodas!

    Lūk, viss pa soļiem atrādīts video formātā.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form