Vienkāršā vistu aknu pastēte ar sīpoliem un baltvīnu
Foto: DELFI
3.3333 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg vistu aknas
vistu aknas
800 g
800 g sīpoli
sīpoli
100 g
100 g sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas baltvīns
baltvīns
  • Brokastis
  • Launags
  • Vakariņas
  • Ikdienas maltītei
  • Pastētes, sviests un smēriņi
  • Subproduktu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Klasisks smēriņš uz brokastu maizes ir aknu pastēte. Paštaisīta pastēte ir daudz garšīgāka un arī lētāka. Un skaidri zināsi, ka tajā nav ādu, tauku un gaļas atgriezumu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistu aknas iesaku iegādāties tirgū, kur tās ir pat uz pusi lētākas, nekā dažkārt veikalos. Šai aknu pastētes receptei ir ļoti vienkāršas proporcijas, kas jāņem uz aci – cik daudz aknu, gandrīz tikpat daudz jāliek arī sīpolu.

    Tā kā gatavoju pastēti, lai cienātu kolēģus, ņēmu kilogramu vistu aknu un aptuveni 800 gramus sīpolu, bet pastēti var pagatavot arī no mazāka daudzuma izejvielu, lai nebūtu jāēd pastēte trīs reizes dienā nedēļas garumā.

    Sīpoliem noloba mizu, sagriež tos mazākos gabaliņos, cep sviestā, līdz tie ir gandrīz caurspīdīgi.

    Vienkāršā vistu aknu pastēte ar sīpoliem un baltvīnu
    Foto: DELFI


    Tajā pašā pannā liek klāt gandrīz tikpat daudz vistu aknu un cep, līdz aknas vairs nav sārtas. Ja nepieciešams, cepšanas laikā pievieno vēl nedaudz sviesta. Izdalīsies daudz šķidruma, to vari noliet tasītē, vēlāk noderēs.

    Kad aknas un sīpoli apcepti, pievieno sāli un piparus, es pievienoju arī šķipsnu saldās paprikas pulvera un šļuku baltvīna.

    Pārliec sacepto dziļākā kastītē un sablendē ar rokas blenderi, ja pastēte sanāk pārāk stingra, no krūzītes pievieno šķidrumu, ko nosmēli cepšanas laikā.

    Ar karoti samaisi, lai pārliecinātos, ka pastētē nav palikuši aknu vai sīpolu gabaliņi.

    Vienkāršā vistu aknu pastēte ar sīpoliem un baltvīnu
    Foto: DELFI


    Atdzesē un pēc tam liec ledusskapī, ēd, kad jau atdzisusi, pārkaisot ar svaigām dillēm.

    Vienkāršā vistu aknu pastēte ar sīpoliem un baltvīnu
    Foto: DELFI
    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form