
Vienkāršas, bet tajā pašā laikā izsmalcinātas - tieši tādas ir šīs vakariņas. Ēdienkartes dažādošanai iesakām izmantot tieši jēru, bet, protams, tu vari izmantot arī jebkuru citu gaļu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.
Karstumizturīgā cepamtraukā sakarsē divas tējkarotes olīveļļas. Liek pannā jēra karbonādes šķēles un apcep no abām pusēm - pāris minūtes.
Izņem apbrūnināto gaļu no cepamtrauka, uzkarsē vēl divas olīveļļas karotes un ber pannā daiviņās sagrieztus kartupeļus un sīpolu. Cep 4-5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt.
Kartupeļiem pievieno divas veselas ķiploku daiviņas, rozmarīna zariņus un apcepto gaļu. Liek trauku cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes.
Kad laiks pagājis, kartupeļus un gaļu apgriež un pārlej ar 100 ml baltvīna. Liek traukā dažus ķirštomātus un cep vēl 10-15 minūtes, līdz tomāti sāk jukt. Pasniedzot pievieno melnās olīves.
Padoms: baltvīna vietā var izmantot 100 ml dārzeņu buljona.