Cepta jēra karbonāde ar kartupeļiem
Foto: Vida Press
1.7500 4
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
4 šķēles
4 šķēles jēra karbonāde
jēra karbonāde
400 g
400 g mizoti kartupeļi
mizoti kartupeļi
2
2 sīpoli
sīpoli
4 TK
4 TK olīveļļa
olīveļļa
2
2 rozmarīna zariņi
rozmarīna zariņi
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
 
Ķirštomāti
Ķirštomāti
100 ml
100 ml sauss baltvīns
sauss baltvīns
pēc garšas
pēc garšas sāls, pipari
sāls, pipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Vienkāršas, bet tajā pašā laikā izsmalcinātas - tieši tādas ir šīs vakariņas. Ēdienkartes dažādošanai iesakām izmantot tieši jēru, bet, protams, tu vari izmantot arī jebkuru citu gaļu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

    Karstumizturīgā cepamtraukā sakarsē divas tējkarotes olīveļļas. Liek pannā jēra karbonādes šķēles un apcep no abām pusēm - pāris minūtes.

    Izņem apbrūnināto gaļu no cepamtrauka, uzkarsē vēl divas olīveļļas karotes un ber pannā daiviņās sagrieztus kartupeļus un sīpolu. Cep 4-5 minūtes, laiku pa laikam apmaisot, līdz dārzeņi sāk apbrūnēt.

    Kartupeļiem pievieno divas veselas ķiploku daiviņas, rozmarīna zariņus un apcepto gaļu. Liek trauku cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes.

    Kad laiks pagājis, kartupeļus un gaļu apgriež un pārlej ar 100 ml baltvīna. Liek traukā dažus ķirštomātus un cep vēl 10-15 minūtes, līdz tomāti sāk jukt. Pasniedzot pievieno melnās olīves.

    Padoms: baltvīna vietā var izmantot 100 ml dārzeņu buljona.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form