Foto: Shutterstock
Sātīgs griķu – siera sacepums brangām pusdienām, kas īpaši labi garšos ar skābu krējumu un sālīta vai marinēta gurķa šķēlēm.
40Minūtes
4Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1.5 glāzegriķi3 glāzesūdens4 ĒKsviests200 gsiers

Sagatavošana

1

Griķus pārlasa, ber katlā, uzlej ūdeni un liek uz uguns. Kad putra uzvārās, to zem vāka uz mazas liesmas vāra 10 minūtes.

2

Pa to laiku sieru sarīvē uz rupjas rīves, ņem karstumizturīgu veidni un ieziež ar 1 ĒK sviesta. Tajā liek kārtām: putra, siers, putra, siers – pēdējai kārtai jāsanāk sieram.

3

Virsu pārlej ar kausētu sviestu (3 ĒK), liek līdz 200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes, līdz siera virskārtiņa ir zeltaina.

4

Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē un pasniedz ar tomātu mērci, skābu krējumu un sālītu gurķu šķēlēm.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!