Šokolādes krēms
Foto: DELFI
3.5833 12
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ko pagatavot reizēs, kad ļoti gribas ko šokolādīgu, bet interesantāku par kārtējo kapkeiku ar šokolādes sviesta glazūru? Pavisam vienkārši – ņemam to pašu šokolādi un pārvēršam ļoti kārdinošā, krēmīgā šokolādes musā! Visu maģiju paveiks rūpīgi saputots saldais krējums un olu baltumi, kas desertam piešķirs salda mākoņa tekstūru.

Šokolādi salauž gabaliņos, saber bļodiņā un liek kausēties karsta ūdens peldē.

Kamēr šokolāde kūst, bļodā ielej saldo krējumu, pievieno sāli, cukuru un mazliet vaniļas ekstrakta. Saldo krējumu saputo līdz putukrējuma konsistencei.

Kad šokolāde izkausēta, to mirkli atdzesē, lai nebūtu ļoti karsta. Tad ar veiklām kustībām iemaisa tajā olu dzeltenumus, lai veidotos vienmērīga masa.

Pēc tam šokolādes masā iecilā sakulto putukrējumu un apmaisa, lai maisījums būtu vienmērīgs.

Kad tas izdarīts, citā bļodā sakuļ olu baltumus stingrās putās – tiem pirms kulšanas pievieno mazu šķipsnu sāls.

Svarīgi! Lai olu baltumi būtu stingri, bļodā nedrīkst būt ūdens pilītes. Bet pašiem baltumiem jābūt bez olu dzeltenuma.

Kad olu baltumi sakulti, tos iecilā šokolādes un putukrējuma masā. Pēc tam masu sapilda deserta trauciņos vai glāzītēs un ieliek ledusskapī, lai muss jeb šokolādes krēms sastingst (apmēram 2 stundas).

Kad deserts atdzisis, tas gatavs ēšanai. Pasniedz tāpat, ar putukrējumu, ogām vai vēsu ogu ķīseli.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form