Vienkāršais sviesta un cukura pīrāgs
Foto: Privātais arhīvs
1.0000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu

"Vienkārši pagatavojamais sviesta un cukura pīrāgs ir iecienīts Vācijā, kur to cep un pasūta beķerejās gadskārtu un dzīves svētku goda galdiem. Pīrāgs izdodas ļoti mīksts un sātīgs," - tā pārbaudītu recepti komentē mūsu lasītāja Natalija Novikova.

Gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus, samaisa ar cepamo pulveri un sāli. Siltā pienā (tas nedrīkst būt karsts!) iemaisa cukuru un raugu (ja izmanto presēto raugu, tad nepieciešams pievienot 21 gramu).

Pēc 5 minūtēm, kad raugs aktivizējies, pienam pievieno kausēto sviestu un iemaisa. Lej piena un sviesta maisījumu bļodā pie miltiem, Pievieno arī olu, kas sakulta ar vaniļas cukuru un iejauc mīklu.

Pārklāj bļodu ar dvielīti un liek siltumā uzrūgt aptuveni stundu.

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepampannā (26x36 cm) ieklāj cepampapīru un uzrūgušo mīklu izveļ uz papīra, vienmērīgi izlīdzina. Ar pirkstu iespiež mīklā dobītes ik pa 3 centimetriem .

Aukstu sviestu sagriež mazos gabaliņos, ko ieliek katrā iedobītē un pa virsu pīrāgam uzber cukuru. Ļauj mīklai uzbriest 15 minūtes.

Vienkāršais sviesta un cukura pīrāgs
Foto: Privātais arhīvs

Liek cepties krāsnī 25 minūtes, tad pīrāgu izņem no cepeškrāsns, pārlej ar saldo krējumu un atkal ieliek cepeškrāsnī uz 3 minūtēm.

Atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

Vienkāršais sviesta un cukura pīrāgs
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form