Foto: Privātais arhīvs
"Vienkārši pagatavojamais sviesta un cukura pīrāgs ir iecienīts Vācijā, kur to cep un pasūta beķerejās gadskārtu un dzīves svētku goda galdiem. Pīrāgs izdodas ļoti mīksts un sātīgs," - tā pārbaudītu recepti komentē mūsu lasītāja Natalija Novikova.
120Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

100 gauksts sviests100 gcukurs mlsaldais krējums500 gmilti7 gsausais raugs370 mlsilts piens100 gcukurs1 ola60 gkausēts sviests8 gvaniļas cukurs7 gcepamais pulveris šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Gatavo mīklu. Bļodā iesijā miltus, samaisa ar cepamo pulveri un sāli. Siltā pienā (tas nedrīkst būt karsts!) iemaisa cukuru un raugu (ja izmanto presēto raugu, tad nepieciešams pievienot 21 gramu).

2

Pēc 5 minūtēm, kad raugs aktivizējies, pienam pievieno kausēto sviestu un iemaisa. Lej piena un sviesta maisījumu bļodā pie miltiem, Pievieno arī olu, kas sakulta ar vaniļas cukuru un iejauc mīklu.

3

Pārklāj bļodu ar dvielīti un liek siltumā uzrūgt aptuveni stundu.

4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepampannā (26x36 cm) ieklāj cepampapīru un uzrūgušo mīklu izveļ uz papīra, vienmērīgi izlīdzina. Ar pirkstu iespiež mīklā dobītes ik pa 3 centimetriem .

5

Aukstu sviestu sagriež mazos gabaliņos, ko ieliek katrā iedobītē un pa virsu pīrāgam uzber cukuru. Ļauj mīklai uzbriest 15 minūtes.

Foto: Privātais arhīvs
6

Liek cepties krāsnī 25 minūtes, tad pīrāgu izņem no cepeškrāsns, pārlej ar saldo krējumu un atkal ieliek cepeškrāsnī uz 3 minūtēm.

7

Atdzesē, griež gabalos un pasniedz.

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!