Vienkāršas viltības, kā izcept gaisīgus un mīkstus žagariņus
Foto: Shutterstock
2.2000 15
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 gab.
2 gab. olas
olas
110 g
110 g cukurs
cukurs
100 ml
100 ml krējums (vislabāk ar 25% tauku saturu)
krējums (vislabāk ar 25% tauku saturu)
400 g
400 g kviešu milti
kviešu milti
1 šķipsna
1 šķipsna vaniļas cukurs
vaniļas cukurs
1/3 TK
1/3 TK dzeramā soda
dzeramā soda
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kristību ēdienkarte
  • Cepumi
  • Pasaules Virtuve
  • Viena no bērnības klasikām, kas mūsu sirdīs ieņēmusi īpaši mīļu vietu, nenoliedzami, ir žagariņi jeb zaķauši! Šīs saldās, ar pūdercukuru pārklātās mīklas pīnītes ir lielisks gardums, ko gatavot kopā ar ģimeni vēsajos un sniegotajos ziemas vakaros. Tiem, kas žagariņus nekad nav gatavojuši, varētu šķist, ka to pagatavošana ir pārlieku sarežģīta, taču tā nebūt nav! Īpaši interesanta žagariņu vīšanas metode šķitīs tieši mazajiem konditoriem, tādēļ sauciet talkā visu ģimeni un kopīgi gatavojiet savu vakara našķi!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Daži padomi, lai žagariņi izdotos lieliski:

    Gatavus žagariņus var iemērcēt kādā sīrupā, medū, iebiezinātā pienā vai šokolādē, lai dažādotu pasniegšanu.

    Žagariņu receptēs var daļu kviešu miltus aizstāt ar pilngraudu miltiem - līdz 20% no kopējā miltu daudzuma.

    Izvēlies atbilstoša izmēra katliņu un piepildi ar eļļu pietiekami, lai žagariņš varētu peldēt.

    Pārbaudi, vai eļļa ir pietiekami karsta, iemetot mazu gabaliņu mīklas. Ja mīklas gabaliņš uzpeld augšā, eļļa ir gatava cepšanai.

    Nepārcenties ar žagariņu lielumu, jo jāatceras, ka žagariņš cepoties pieņemas apjomā divas reizes.

    Uzmanies – nepārcep žagariņus!

    Ja vēlies žagariņiem viļņainas maliņas - būs jāsameklē speciālais nazītis, kas veido viļņainu iegriezumu.

    Ja gribas trauslākus un kraukšķīgākus žagariņus, mīklai pievieno nedaudz (aptuveni 2 ēdamkarotes) degvīna.

    Kā norāda pārtikas tehnoloģe, "Herkuless" jauno produktu tehnoloģe Natālija Lagzdiņa, žagariņu mīkla iedalās vairākos veidos, jo ir daudz un dažādu recepšu. Bet tautā runā ka ir: mīkstie un gaisīgie žagariņi, kraukšķīgie žagariņi.

    Natālija iesaka recepti mīkstiem un gaisīgiem žagariņiem. Tos gatavo gan no rauga mīklas, gan ar sodu.

    Pagatavošana

    Sajauc sastāvdaļas. Palielā bļodā iesit olas un kārtīgi sajauc ar cukuru. Pievieno vaniļas cukuru.

    Krējumu sajauc ar sodu un pievieno olām un cukuram.

    Visu kārtīgi sajauc un iegūtajai masai pievieno miltus – pamazām, lai neveidojas kunkuļi. Vajadzīgā mīklas konsistence – stingra, bet ne ķepīga.

    Katliņā ar augstām malām ielej apmēram puslitru, litru eļļas un liek karsēties uz nelielas uguns.

    Galda virsmu apber ar miltiem un izveltnē mīklu. Tai jābūt pēc iespējas plānākai – aptuveni 3 – 5 mm, tad žagariņi iznāks gaisīgāki.

    Kad mīkla izveltnēta, to ar nazi sagriež apmēram 6 cm garos un 2 cm platos rombiņos un katram viducī nedaudz iegriež.

    Veido žagariņus: abus rombiņa galus izver caur iegriezumu, veidojot tādu kā mezglu (Vienu žagariņa galu izver caur augšu, savukārt otru caur apakšu, lai žagariņš neattaisītos vaļā).

    Kad žagariņi savīti, tos uzmanīgi liek cepties sakarsētā eļļā – līdz tie kļūst zeltaini brūni. Sākumā cep vienu pusi, tad apgriež un cep otru. Gatavos cepumus liek traukā, kas izklāts ar papīra salvetēm, tās uzsūks lieko eļļu.

    Kad cepšana galā, gatavos žagariņus pārkaisa ar pūdercukuru. Vislabāk, ja tas tiek darīts caur sietiņu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Herkuless Fritēšana Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Kristību ēdienkarte Cepumi Cukurs Dzeramā soda Kviešu milti Olas Pūdercukurs Skābs krējums Vaniļas cukurs Pasniegt atdzesētu viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form