
Francijā iecienītā "Tarte– aux– pommes" jeb ābolu pīrāgs ir vienkārši pagatavojams arī Latvijā. Vēl vairāk – no Latvijas āboliem tas izdodas daudz sulīgāks un aromātiskāks.
Tarte ir ātri un vienkārši pagatavojama, protams, ar noteikumu, ja negatavo kārtaino mīklu mājās, bet izlīdzies ar jau gatavu. Tad atliek tikai nomizot ābolus, sagriezt un skaisti izkārtot pannā. Tartes slepenā sastāvdaļa, kas dod īpašu sulīgumu, ir ābolu biezenis, ko pārsmērē virs mīklas.
Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež šķēlītēs.
Ieslēdz cepeškrāsni uz 175–180 grādiem.
Tartes formu (28 cm diametrā) izklāj ar kārtaino mīklu.
Mīklu pārklāj ar ābolu biezeni
Uz apli izkārto ābolus.
Ābolus pārber ar brūno cukuru un vienmērīgi izmētā sviesta piciņas.
Liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes. Pasniedz atdzesētu.
Lai gardi!