Vienkārši pagatavojama ābolu tarte ar slepeno sastāvdaļu
Foto: Privātā arhīva foto
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6 gab.
6 gab. āboli
āboli
3 ĒK
3 ĒK ābolu biezenis
ābolu biezenis
300 g
300 g kārtainā mīkla
kārtainā mīkla
30 g
30 g sviests
sviests
3 ĒK
3 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Franču nacionālā virtuve
  • Tortes un kūkas
  • Francijā iecienītā "Tarte– aux– pommes" jeb ābolu pīrāgs ir vienkārši pagatavojams arī Latvijā. Vēl vairāk – no Latvijas āboliem tas izdodas daudz sulīgāks un aromātiskāks.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tarte ir ātri un vienkārši pagatavojama, protams, ar noteikumu, ja negatavo kārtaino mīklu mājās, bet izlīdzies ar jau gatavu. Tad atliek tikai nomizot ābolus, sagriezt un skaisti izkārtot pannā. Tartes slepenā sastāvdaļa, kas dod īpašu sulīgumu, ir ābolu biezenis, ko pārsmērē virs mīklas.

    Nomizo ābolus, izņem serdes, sagriež šķēlītēs.

    Ieslēdz cepeškrāsni uz 175–180 grādiem.

    Tartes formu (28 cm diametrā) izklāj ar kārtaino mīklu.

    Mīklu pārklāj ar ābolu biezeni

    Uz apli izkārto ābolus.

    Ābolus pārber ar brūno cukuru un vienmērīgi izmētā sviesta piciņas.

    Liek cepeškrāsnī un cep 45 minūtes. Pasniedz atdzesētu.

    Lai gardi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.