Vienkārši rabarberu ķīselis
Foto: DELFI
3.2258 31
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 palieli rabarberu kāti
palieli rabarberu kāti
2,5 l
2,5 l ūdens
ūdens
180 g
180 g cukurs
cukurs
4 ĒK
4 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
sauja
sauja avenes
avenes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Ķīseļi
  • Kompoti un sulas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasaras sākuma klasika – rabarberu ķīselis. Variējot ar cietes daudzumu, atšķirsies arī rezultāts. Vēlies biezo ķīseli, ko baudīt ar pienu vai putukrējumu, cieti vajadzēs par pāris ēdamkarotēm vairāk, bet, ja vēlies iegūt dzeramo, tad cieti liec tik, cik norādīts šajā receptē.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ūdeni lej katliņā un uzvāra.

    Kad ūdens sāk burbuļot, pievieno cukuru un nelielos gabaliņos sagrieztus rabarberus.

    Visu vāra apmēram 3 minūtes, tad pievieno katliņa saturam ogas (piemēram, avenes, vāroties tās izšķīdīs, bet ķīselis iegūs brīnišķīgu krāsu un papildinās garšu. "Tasty" gatavoja ar pērnās vasaras avenēm no saldētavas).

    Kartupeļu cieti izšķīdina aukstā ūdenī. Kad ķīselis katlā uzmet pirmo burbuli, lēnām maisot, ielej izšķīdināto cieti un uz lēnas uguns vāra vēl dažas minūtes.

    Baudi aukstu vai karstu – abos gadījumos garšo īsti vasarīgi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form