Vienkārši rabarberu ķīselis
Foto: DELFI
3.4211 19
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
3
3 palieli rabarberu kāti
palieli rabarberu kāti
2,5 l
2,5 l ūdens
ūdens
180 g
180 g cukurs
cukurs
4 ĒK
4 ĒK kartupeļu ciete
kartupeļu ciete
sauja
sauja avenes
avenes
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Ķīseļi
  • Kompoti un sulas
  • Pasaules Virtuve
  • Vasaras sākuma klasika – rabarberu ķīselis. Variējot ar cietes daudzumu, atšķirsies arī rezultāts. Vēlies biezo ķīseli, ko baudīt ar pienu vai putukrējumu, cieti vajadzēs par pāris ēdamkarotēm vairāk, bet, ja vēlies iegūt dzeramo, tad cieti liec tik, cik norādīts šajā receptē.

    Ūdeni lej katliņā un uzvāra.

    Kad ūdens sāk burbuļot, pievieno cukuru un nelielos gabaliņos sagrieztus rabarberus.

    Visu vāra apmēram 3 minūtes, tad pievieno katliņa saturam ogas (piemēram, avenes, vāroties tās izšķīdīs, bet ķīselis iegūs brīnišķīgu krāsu un papildinās garšu. "Tasty" gatavoja ar pērnās vasaras avenēm no saldētavas).

    Kartupeļu cieti izšķīdina aukstā ūdenī. Kad ķīselis katlā uzmet pirmo burbuli, lēnām maisot, ielej izšķīdināto cieti un uz lēnas uguns vāra vēl dažas minūtes.

    Baudi aukstu vai karstu – abos gadījumos garšo īsti vasarīgi!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form