Zoss cepetis
Foto: Shutterstock
4.5000 2
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vīra receptē zoss cepeti pasniedz ar zoss pildījumu(āboliem), brūkleņu zapti un ceptiem kartupeļiem.

Iepriekšējā vakarā zosi ierīvē ar rupjās sāls un saberztu kadiķa ogu maisījumu.

Izņem ārā liekos taukus kurus var noplēst nost.

Sagriež antonovkas, pieliek žāvētas plūmes, krustnagliņas, brendiju. Noliek vēsumā, lai savelkas.

No rīta zosi piepilda, aiztaisa vēderu ciet ar sērkociņiem, skaliņiem. Diegs sadeg, tāpēc to nelietoju.

Uz 1 kg putna ir jārēķina 1 stunda cepšanas.

Putniņu pilnībā ietin folijā. Liek krāsnī uz restēm pie 200°C un cep 3/4 no paredzētā laika.

Palieciet apakšā pannu, kur taukiem tecēt un uzlieciet izkausēties uz tās liekos taukus, kurus izņēmāt ārā vakarā. Uz tiem vēlāk varēs cept gardus kartupeļus.

Pēc noteiktā laika izņem putniņu, noņem foliju un liek krāsnī brūnināties.

Diētisks ēdiens tas nav noteikti, tādēļ slaidās līnijas ieturētājiem vēlams uzturēties ārpus mājas.

Iesūtīja: Kate

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form