Viršu medū sautēts cūkas vaigs
Foto: Michael Mintskovsky
5.0000 1
4 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Loading...
Sastāvdaļas
4 gab.
4 gab. cūkas vaigi
cūkas vaigi
200 g
200 g viršu medus
viršu medus
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari, malti
melnie pipari, malti
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
2 gab.
2 gab. sīpoli
sīpoli
500 g
500 g ūdens
ūdens
200-300 ml
200-300 ml Lielvārdes Tumšais alus
Lielvārdes Tumšais alus
4 kg
4 kg cūku pupu pākstis
cūku pupu pākstis
150 g
150 g sviests
sviests
4 gab.
4 gab. sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
30 ml
30 ml olīveļla
olīveļla
10 gab.
10 gab. smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
100 ml
100 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
2 gab.
2 gab. puravi
puravi
200 ml
200 ml sausais baltvīns
sausais baltvīns
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
300 g
300 g kūpināta cūkas pavēdere
kūpināta cūkas pavēdere
  • Citi ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Cūku pupas, viršu medus, alus un cūkgaļa - "Folkkluba "Ala" pagrabs" šefpavāra Krišjāņa Putniņa veikums solās būt varen sātīgs un īsteni latvisks paēdiens.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

    Ieziež gaļu ar 100 gramiem viršu medus, pievieno sāli, piparus un liek sautējamā traukā, pievieno sagrieztus burkānus, sagrieztus sīpolus, ūdeni, pārklāj ar foliju un liek krāsnī uz 6 stundām. Noņem foliju, gaļu glazē ar atlikušo buljonu un liek cepties vēl uz 15 minūtēm.

    Nolej atlikušo buljonu pannā pievieno alu, vāra uz vidējas uguns aptuveni 20 minūtes, līdz mērce ir sabiezējusi.

    Novāra sālsūdenī cūku pupu pākstīs, līdz tās ir mīkstas un izloba. Pannā izkausē 100 gramus sviesta, liek cepties sasmalcinātu ķiploka daiviņu, tad pievieno pupas un apcep pāris minūtes. Pannas saturu sablendē un iztrin caur sietu.

    Sarkanos sīpolus sagriež šķēlēs, liek karstā panā, pievieno sāli, piparus, eļļu un cep, līdz sīpoli ir viegli brūni. Tad pievieno smaržīgos piparus, 100 gramus viršu medus, ābolu etiķi un maisot sautē, līdz sīpolu masa sabiezē kā zapte. Masu liek ledusskapī atdzist.

    Puravus pārgriež uz pusēm, sadala piecus centimetrus garos gabalos un liek tos sautēties nelielā katliņā, pievienojot baltvīnu, ķiploka daiviņu, 50 gramus sviesta, sāli un piparus. Produktus sautē aptuveni 20 minūtes, līdz puravi ir caurspīdīgi un vīns gandrīz iztvaikojis.

    Citā pannā apcep sakapātu cūkas pavēderi, līdz tā ir brūna, pievieno to puraviem un samaisa.

    Ēdienu pasniedz, vispirms uz šķīvja izkārtojot cūku pupu biezeni, virsū liek puravus, tad sautēto gaļu un nedaudz sīpolu zapti.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form