Visgardākās pufīgās mini picas
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 3
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
100 ml
100 ml silts piens
silts piens
4 g
4 g sausais raugs
sausais raugs
10 g
10 g cukurs
cukurs
140 g
140 g kviešu milti
kviešu milti
15 ml
15 ml eļļa
eļļa
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Pildījumam
50 g
50 g tomātu mērce
tomātu mērce
150 g
150 g Krievijas siers
Krievijas siers
50 g
50 g marinēti gurķi
marinēti gurķi
40 g
40 g sīpoli
sīpoli
50 g
50 g salami
salami
100 g
100 g ķirštomāti
ķirštomāti
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ēdieni bērniem
  • Picas un karstmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Meklē gardāko un ideālo picas recepti? Izmēģini šo! Picas būs pufīgas un mīkstas. Pildījumam izmanto salami, marinētus gurķus, tomātus un sieru vai arī ko citu, kas tev kārojas. Lai iegūtu perfekto formu, noderēs roku veiklība. Recepti "Facebook" lapā "Kūku kapteine" iesaka autore Laura Kapteine.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Bļodiņā ber raugu, cukuru, pārlej ar pusi no siltā piena un uzmet pa virsu lielu šķipsnu no jau iesvērtajiem miltiem.

    Atstāj, lai ierūgst 15 minūtes.

    Mīklai pielej atlikušo pienu, visu sajauc ar miltiem un sāli viendabīgā masā un iemīci arī eļļu, līdz masa atkal ir viendabīga.

    Liec ne pārāk lielā bļodā, uzkaisi nedaudz miltu, pārsedz ar tīru dvielīti un liec siltumā raudzēties 20 minūtes.

    Kad mīkla uzrūgusi, to vēlreiz nedaudz izmīci, atkal sedz virsū dvieli un liec siltumā raudzēties vēl 20 minūtes.

    Kad mīkla uzrūgusi, ņem to ārā no bļodas, sadali sešās vienādās daļās.

    Plaukstas "izmērcē" miltos, uz virsmas miltus likt nevajag.

    Katru mīklas gabalu ripini kā bumbiņu, uzspied virsū.

    Mīklas bumbiņas ar lielu atstatumu liec uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru.

    Pārsedz ar dvielīti un liec siltumā raudzēties 30–40 minūtes.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.

    Paņem glāzi ar līdzenu apakšu, kuru iemērc miltos un tad kārtīgi uzspied katrai mīklas bumbiņai. Tā izveidosies īstā un perfektā forma.

    Smērē tomātu mērci, uzber nedaudz rīvēta siera, liec pārējās sasmalcinātās sastāvdaļas. Pa virsu liec atlikušo sieru.

    Cep krāsnī 20 minūtes, no kurām pēdējās 3 minūtes ventilatora režīmā.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form