Foto: Shutterstock
Visprimitīvākā ābolkūka ar krāsnī ceptiem āboliem un iebiezināto pienu.
35Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
āboli sviests cukurs1 gab.bundža iebiezināts piens3 gab.olas1 glāzemilti soda vai cepamais pulveris

Sagatavošana

1

Sagriež ābolus, ber pabiezā kārtā ar sviestu iesmērētā cepamā veidnē, pārkaisa ar mazliet cukuru un liek cepeškrāsnī.

2

Tikmēr bļodā ielej bundžu iebiezināto pienu, piesit olas, pieber glāzi miltu un pieber sodu vai cepamo pulveri, visu ar mikseri samaisa (var arī ar karoti).

3

Izņem no cepeškrāsns veidni ar āboliem, kas tur pabijuši kādas 10-15 minūtes un vienmērīgi, lēnām pārlej pāri mīklu un liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep, kamēr gatavs - minūtes 30-40.

4

Kad kūka mazliet padzisusi, izgāž no formas, lai āboli būtu virspusē.

Iesūtīja: vinčiks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!