Vistas fileja kokosriekstu piena-karija mērcē ar laima sulu
Foto: DELFI
3.2000 10
5 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
pēc garšas
1 gab.
1 gab.
pēc garšas
1 ĒK

Kādā kafejnīcā reiz nogaršoju krēmīgu vistas filejas mērci, kur bija jūtama maiga kokosriekstu garša un pikantais karijs. Mēģināju atkārtot ko līdzīgu mājās, pievienojot sēnes, papriku un laima sulu. Izdevās ļoti garšīgi!

Karstā pannā izkausē pikucīti sviesta, ber mazos gabaliņos sagrieztu balto sīpolu un sarkano papriku. Pēc brīža pievieno sagrieztus šampinjonus un kādu brīdi cep, līdz sīpoli kļuvuši nedaudz caurspīdīgi.

Pievieno gabaliņos sagrieztu vistas fileju un apcep, ik pa brīdim apmaisa un pielūko, vai nav nepieciešams pievienot vēl nedaudz sviesta.

Kad viss sacepies, pārlej ar kokosriekstu pienu, pietiek ar vienu bundžiņu. Sagaida pirmo burbuli, tad pievieno kariju, lai iegūtu skaisti dzelteno krāsu. Iespiež sulu no viena neliela laima, apmaisa. Lai mērci iebiezinātu, pievieno vienu ēdamkaroti miltu.

Mērci pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Comment Form