Vistas filejas un kabaču kārtainais sacepums
Foto: Privātais arhīvs
2.5000 2
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ļoti vienkāršs un gards veids, kā salīdzinoši īsā laikā un ar minimālu darbu pabarot kuplāku ēdāju pulku. Recepti izmēģinājis un citiem iesaka akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars. Viņš arī iesaka vistas fileju šajā receptē aizstāt ar tītara gaļu.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cepampannu izklāj ar foliju.

Sīpolus sagriež gredzenos vai pusapļos un kārto uz plāts.

Gaļu sagriež strēmelītēs, viegli izklapē un kārto pāri sīpoliem. Pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas, ja vēlas, sāls vietā var izmantot sojas mērci.

Kartupeļus nomizo un sagriež ne pārāk biezās ripiņās, ko vienmērīgā slānī izliek pāri gaļai. Nedaudz apsāla.

Gatavo mērci: majonēzi sajauc ar garšvielām un ar šo maisījumu pārsmērē kartupeļu slāni.

Kabačus sagriež ne pārāk biezās ripās, kārto virs majonēzes. Šai sacepuma kārtai sāls nav nepieciešams.

Pārkaisa vienmērīgā slānī rīvētu sieru.

Uzkarsētajai cepeškrāsnij samazina grādus līdz 150-160, liek plāti krāsnī un cep 20-35 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.

Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form