Vistas filejas un kabaču kārtainais sacepums
Foto: Privātais arhīvs
2.8333 6
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg vistas vai tītara fileja
vistas vai tītara fileja
500 g
500 g jaunie kartupeļi
jaunie kartupeļi
3-4
3-4 nelieli kabacīši
nelieli kabacīši
2-3
2-3 sīpoli
sīpoli
300 g
300 g siers
siers
pēc garšas
pēc garšas sojas mērce
sojas mērce
pēc garšas
pēc garšas sāls, svaigi malti melnie pipari
sāls, svaigi malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas svaigi zaļumi
svaigi zaļumi
Mērcei:
200 g
200 g majonēze
majonēze
pēc garšas
pēc garšas garšvielas, ķiploks
garšvielas, ķiploks
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Ļoti vienkāršs un gards veids, kā salīdzinoši īsā laikā un ar minimālu darbu pabarot kuplāku ēdāju pulku. Recepti izmēģinājis un citiem iesaka akmeņkalis un labas garšas pazinējs Guntis Pandars. Viņš arī iesaka vistas fileju šajā receptē aizstāt ar tītara gaļu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem, cepampannu izklāj ar foliju.

    Sīpolus sagriež gredzenos vai pusapļos un kārto uz plāts.

    Gaļu sagriež strēmelītēs, viegli izklapē un kārto pāri sīpoliem. Pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas, ja vēlas, sāls vietā var izmantot sojas mērci.

    Kartupeļus nomizo un sagriež ne pārāk biezās ripiņās, ko vienmērīgā slānī izliek pāri gaļai. Nedaudz apsāla.

    Gatavo mērci: majonēzi sajauc ar garšvielām un ar šo maisījumu pārsmērē kartupeļu slāni.

    Kabačus sagriež ne pārāk biezās ripās, kārto virs majonēzes. Šai sacepuma kārtai sāls nav nepieciešams.

    Pārkaisa vienmērīgā slānī rīvētu sieru.

    Uzkarsētajai cepeškrāsnij samazina grādus līdz 150-160, liek plāti krāsnī un cep 20-35 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.

    Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form