Vistas filejas uzkodas, ceptas kēksiņu formiņās
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 neliels sīpols
neliels sīpols
1
1 neliels cukini
neliels cukini
1
1 burkāns
burkāns
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
2 ĒK
2 ĒK eļļa
eļļa
3 ĒK
3 ĒK kapāti pētersīļi
kapāti pētersīļi
12
12 ķirštomāti
ķirštomāti
2
2 vistas filejas
vistas filejas
2 ĒK
2 ĒK milti
milti
200 g
200 g kūstošs siers
kūstošs siers
1
1 ola
ola
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas melnie pipari
melnie pipari
1 ĒK
1 ĒK skābs krējums
skābs krējums
6
6 maurloki
maurloki
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Gaļas uzkodas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Izmantojot kēksiņu formiņas, var izcept nelielus vistas filejas groziņus, kas pildīti ar dārzeņiem zem kūstošās siera cepurītes. Pasniedzot rotā ar piciņu skāba krējuma un maurlociņiem. Šādi groziņi lieliski iederēsies omulīgās viesībās, tie neradīs smaguma sajūtu un patīkami visus pārsteigs. Ar šo produktu daudzumu sanāks 12 groziņi.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Notīra burkānu, apmēram pusi vai mazāk cukini un uz rupjās rīves sarīvē. Smalki sagriež sīpolu, ķiploku un pētersīļus.

    Sakarsē pannu ar eļļu, apcep sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno ķiploku, sarīvētos dārzeņus un maisot cep apmēram 5 minūtes, līdz dārzeņi apcepušies. Iemaisa kapātus pētersīļus, pēc garšas pievieno sāli, piparus, izmaisa, noliek malā.

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC. Vistas filejas sagriež šķēlēs. Liek plastmasas maisiņā vai starp pārtikas plēvēm un ar gaļas āmuriņu izdauza plānākas, lai tās būtu plastiskākas un ar tām varētu izklāt kēksiņu formiņas. Tās viegli apsāla, uzber piparus un apvārta miltos, liekos miltus nopurinot.

    Ar eļļu ietauko kēksiņu formiņas un izklāj ar vistas filejām tā, lai veidotos groziņš. Filejas pārgriež uz pusēm, ja ir pārāk lielas. Uzpilda filejas groziņus ar ceptajiem dārzeņiem, katrā groziņa vidiņā liek ķiršu tomātiņu. Sarīvē sieru un sajauc ar sakultu olu. Siera masu liek kā pēdējo kārtu, veidojot groziņa cepurīti.

    Liek cepties karstā krāsnī 20 – 25 minūtes.

    Pasniedzot liek piciņu skāba krējuma un rotā ar maurlokiem.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form