Foto: DELFI
Kārtīgs latvietis mīl sātīgi paēst – tas nu ir skaidrs! Un šoreiz stāsts nav par karaliskām vakariņām ar baltiem galdautiem, bet par to, ka, jo vienkāršāk, jo gardāk! Ja arī tavās mājās visi ir lieli karbonāžu cienītāji, ar uzsvaru, ka karbonādēm jābūt ar siera kažociņu, tad izlutinātam karbonāžu medniekam iesakām šo recepti. Būs trekni!
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

vistas fileja siers majonēze milti olas tomāti sīpoli sāls pipari eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Vistas filejas krūtiņu pārgriež uz pusēm un ar gaļas āmuriņu izklapē. Apkaisa no abām pusēm ar garšvielām. Mums labpatīk izmantot gan sāli, gan piparus un reizē arī vistas gaļas garšvielu.

2

Karbonāžu gaļu apviļā miltos, olā un cep no abām pusēm, līdz tā kļūst zeltaini brūna.

3

Kamēr viss cepas, taisa pildījumu jeb "kažociņu": sarīvē sieru, piespiež ķiploka daiviņu un klāt liek majonēzi (ak vai, cik trekni!). Var pievienot arī sāli un piparus, un visu sajauc.

4

Plānās šķēlītēs sagriež tomātus un sarkanos sīpolus.

5

Karbonādes kārto uz cepamās plāts uz cepampapīra. Pa virsu liek tomātu ripiņas, sīpolus un visu nobeidz ar siera masu. Mūsmājās karbonādes tiek ceptas vairākās versijās, ir tādi, kas ēd franču gaumē ar tomātiņu un sīpolu, savukārt citi izvēlas ēst tikai siera cepurīti bez dārzeņu pievienošanas.

Foto: DELFI
6

Liek cepties grila režīmā 190 grādos, līdz siers ir kļuvis zeltains un kraukšķīgs, izveidojot gardu virskārtiņu.

Pasniedz ar svaigiem salātiem. Ja nepieciešams, var pievienot arī piedevas – krāsnī ceptus kartupelīšus, griķus, makaronus vai rīsus. Pēc izvēles!

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!