Vistas gaļas karbonādes franču gaumē
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
vistas fileja
vistas fileja
 
siers
siers
 
majonēze
majonēze
 
milti
milti
 
olas
olas
 
tomāti
tomāti
 
sīpoli
sīpoli
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Kārtīgs latvietis mīl sātīgi paēst – tas nu ir skaidrs! Un šoreiz stāsts nav par karaliskām vakariņām ar baltiem galdautiem, bet par to, ka, jo vienkāršāk, jo gardāk! Ja arī tavās mājās visi ir lieli karbonāžu cienītāji, ar uzsvaru, ka karbonādēm jābūt ar siera kažociņu, tad izlutinātam karbonāžu medniekam iesakām šo recepti. Būs trekni!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas filejas krūtiņu pārgriež uz pusēm un ar gaļas āmuriņu izklapē. Apkaisa no abām pusēm ar garšvielām. Mums labpatīk izmantot gan sāli, gan piparus un reizē arī vistas gaļas garšvielu.

    Karbonāžu gaļu apviļā miltos, olā un cep no abām pusēm, līdz tā kļūst zeltaini brūna.

    Kamēr viss cepas, taisa pildījumu jeb "kažociņu": sarīvē sieru, piespiež ķiploka daiviņu un klāt liek majonēzi (ak vai, cik trekni!). Var pievienot arī sāli un piparus, un visu sajauc.

    Plānās šķēlītēs sagriež tomātus un sarkanos sīpolus.

    Karbonādes kārto uz cepamās plāts uz cepampapīra. Pa virsu liek tomātu ripiņas, sīpolus un visu nobeidz ar siera masu. Mūsmājās karbonādes tiek ceptas vairākās versijās, ir tādi, kas ēd franču gaumē ar tomātiņu un sīpolu, savukārt citi izvēlas ēst tikai siera cepurīti bez dārzeņu pievienošanas.

    Vistas gaļas karbonādes franču gaumē
    Foto: DELFI

    Liek cepties grila režīmā 190 grādos, līdz siers ir kļuvis zeltains un kraukšķīgs, izveidojot gardu virskārtiņu.

    Pasniedz ar svaigiem salātiem. Ja nepieciešams, var pievienot arī piedevas – krāsnī ceptus kartupelīšus, griķus, makaronus vai rīsus. Pēc izvēles!

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.