Vistas gaļas un ķirbja karijs
Foto: Publicitātes foto
0 0
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
 
Māksla gatavot mājās
Māksla gatavot mājās
500 g
500 g vistas fileja
vistas fileja
250 g
250 g gabaliņos sagriezts ķirbis
gabaliņos sagriezts ķirbis
1 gab.
1 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
200 ml
200 ml kokosa piens
kokosa piens
100 ml
100 ml buljons
buljons
1 ĒK
1 ĒK zivju mērce (nav obligāti)
zivju mērce (nav obligāti)
1 ĒK
1 ĒK kokosa eļļa (vai cita)
kokosa eļļa (vai cita)
Marinādei:
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
2 ĒK
2 ĒK laima vai citrona sula
laima vai citrona sula
2 ĒK
2 ĒK sarkanā karija pasta
sarkanā karija pasta
pēc garšas
pēc garšas malti melnie pipari
malti melnie pipari
Pasniegšanai:
 
rīsi
rīsi
 
svaigs koriandrs
svaigs koriandrs
 
svaigi asie pipari
svaigi asie pipari
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Indijas garšu iedvesmots, vistas gaļas un ķirbju karijs – lieliska ideja ātrām vakariņām. Kokospiena krēmīgums piešķirs lielisku tekstūru un maigi saldenu garšu. Pateicoties saskaņotajām garšvielām, šis ēdiens būs ar meistarīgu asumiņu un mazliet jūtamu citrona noti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vistas gaļu sagrieziet kubiņos.

    Izspiediet ķiploku. Samaisiet ar citronu sulu, pipariem, karija pastu, eļļu. Pārlejiet vistas gaļu. Atstājiet marinēties vismaz 15-30 minūtes istabas temperatūrā.

    Ķirbi un papriku sagrieziet vidēja izmēra kubiņos.

    Pannā uzkarsējiet nedaudz eļļas, ieberiet papriku un ķirbi. Maisot apcepiet vismaz 4 minūtes, līdz dārzeņi kļūs nedaudz mīksti.

    Pavirziet dārzeņus uz pannas vienu pusi. Ielieciet vistas gaļas gabaliņus un apcepiet dažas minūtes no abām pusēm.

    Šis karijs izdosies visgardāk, ja izmantosiet sviesta vai muskusa ķirbi, jo tie nav tik ūdenīgi un ir ar izteiktāku garšu, nekā tradicionālais latviešu oranžais ķirbis.

    Pielejiet kokosa pienu, buljonu un zivju mērci (ja izmantojat), samaisiet. Pēc garšas pievienojiet sāli un uz mērenas uguns pasautējiet vēl dažas minūtes.

    Ja izmantosiet lieso kokosa pienu ("light") vai vēlaties vienkārši biezāku kariju, varat papildus nepieliet buljonu.

    Pagaršojiet, vai garša šķiet laba. Ja vēlaties vairāk asuma, varat pievienot vēl nedaudz karija pastas (pirms tam to iemaisiet nelielā daudzumā ūdens vai buljona, lai labāk izšķīstu).

    Ja nav sarkanā karija pastas, marinādei pievienojiet saldo un aso papriku, ingveru, kurkumu, ķimenes un ķiploku.

    Ja vēlaties sāļāku garšu, pievienojiet vēl zivs mērci vai sāli. Ja trūkst skābuma, piespiediet vēl nedaudz laima sulas.

    Ja izmantosiet sāļu buljonu, pagaršojiet kariju, iespējams sāls jau būs pietiekami buljonā un papildus to nevajadzēs pievienot.

    Pasniedziet ar vārītiem rīsiem, koriandra lapiņām, sagrieztiem asajiem pipariem.

    Lai labi garšo!


    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form