Vistas sacepums ar mīklas cepurīti
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Gards un sātīgs vistas sacepums ar puraviem un saldētiem zirnīšiem. To īpašu padara kraukšķīgā filo mīklas virskārta.

Trešdaļu no nepieciešamā sviesta izkausē pannā, pievienojot pēc tam vistas buljonu. Tad pannā saber gabaliņos sagrieztu vistu un sutina 8 minūtes. Pēc tam vistas gabaliņus izņem no buljona un atliek maliņā.

Tajā pašā pannā saber sagrieztus puravus un apcep aptuveni piecas minūtes, līdz tie mīksti. Tad pievieno miltus, kārtīgi iemaisot, pārlej ar saldo krējumu, saber pannā vistas gabaliņus, zirņus un beigās pievieno sinepes. Visu sutina pannā piecas minūtes. Pēc tam pārliek cepamtraukā un ļauj sastāvdaļām nedaudz atdzist.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Atlikušo sviestu izkausē.

Cepamtraukā virs sagatavotajām sastāvdaļām klāj filo mīklas sloksnes un apsmērē ar izkausēto sviestu. Sacepumu liek cepeškrāsnī un cep 25 minūtes, līdz mīkla skaisti apbrūnējusi un kraukšķīga. Lai labi garšo!

Comment Form