Vistas konfits
Foto: Michael Mintskovsky
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. sparģeļi
sparģeļi
3 gab.
3 gab. ķirštomāti
ķirštomāti
ĒK
ĒK milti, panēšanai
milti, panēšanai
 
olīveļla, fritēšanai
olīveļla, fritēšanai
 
zirņu dīgsti, dekorēšanai
zirņu dīgsti, dekorēšanai
Mērcei
5 ml
5 ml sarkanvīna etiķis
sarkanvīna etiķis
10 ml
10 ml olīveļla
olīveļla
5 ml
5 ml griķu medus
griķu medus
5 g
5 g graudu sinepes
graudu sinepes
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
10 g
10 g raugs
raugs
50 ml
50 ml Lielvārdes Gaišais alus
Lielvārdes Gaišais alus
10 ml
10 ml etiķis, 9%
etiķis, 9%
30 g
30 g Kviešu milti
Kviešu milti
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
Vistas konfita timable
350 g
350 g vistas stilbiņi
vistas stilbiņi
1 l
1 l vistas buljons
vistas buljons
60 g
60 g griķu medus
griķu medus
1 g
1 g ingvera pulveris
ingvera pulveris
30 g
30 g žāvētas plūmes
žāvētas plūmes
10 ml
10 ml brendijs
brendijs
50 g
50 g Apelsīni
Apelsīni
6 gab.
6 gab. želatīna plāksnes
želatīna plāksnes
  • Gaļas ēdieni
  • Pasaules Virtuve
  • Restorāna "PIRAMĪDA” šefpavāra Skota Kenedija piedāvātā versija par franču konfitu ir visai niansēta un darbietilpīga, bet ir taču zināms, ka ceļš uz zvaigznēm ved caur ērkšķiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo mērci. Etiķī lēnām iekuļ olīveļļu, medu, sinepes un sāli.

    Gatavo alus mīklu. Alū iemaisa raugu, līdz iegūta viendabīga masa, ļauj raugam iedarboties 30 minūtes. Masai pievieno etiķi, miltus, sāli un kārtīgi samaisa. Mīklas konsistencei jābūt vieglai un gaisīgai. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz ūdens izkāš masu caur sietu, un noliek malā uz 2 stundām.

    Gatavo vistas konfita timable. Vistas stilbiņus pārlej ar buljonu un uz lēnas uguns novāra, līdz gaļa viegli atdalās no kauliem. Buljonu nokāš, gaļu atdala, saplucina, atdzesē un sajauc ar griķu medu un ingvera pulveri.

    Žāvētas plūmes pārlej ar verdošu ūdeni, pievieno brendiju, apelsīna šķēlītes, un atstāj ievilkties uz stundu, tad šķidrumu nolej un plūmes saplacina ar gaļas āmuru.

    Želatīna plāksnes izmērcē aukstā ūdenī. Kad tās ir uzbriedušas, izkausē uz nelielas uguns, līdz tās izšķīst un iemaisa 250 ml vistas buljona.

    Nelielā bļodiņā ieklāj pārtikas plēvi, piepilda trešo daļu ar vistas gaļu, pārlej ar buljonu un atdzesē, līdz buljons saželē. Virs želejas liek kārtu ar sagatavotajām plūmēm, pārlej ar buljonu un atdzesē, līdz buljons saželē. Tad atkal liek vistas gaļas kārtu un atkārto iepriekšminētās darbības.

    Verdošā ūdenī vienu minūti noblanšē nomizotus sparģeļus un strauji atdzesē tos ledainā ūdenī.

    Ķiršu tomātiem iegriež mizu krusteniski, blanšē verdošā ūdenī 15 sekundes, atdzesē ledainā ūdenī un noloba miziņu, lai tā paliek augšpusē.

    Sparģeļus apviļā miltos, iemērc alus mīklā un fritē, līdz tie ir zeltaini brūni, tad liek uz papīra salvetēm, lai notecinātu lieko eļļu.

    Šķīvja centrā izvieto vistas konfitata timable, izņemot to no bļodiņas. Virs tā liek sparģeli un ķiršu tomātu, pasniedz ar medus sinepju mērci, dekorē ar diedzētiem zirņu dīgstiem.

    Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu

    Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.

    Projekts sadarbībā ar:

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form