Foto: Shutterstock
Vistas ragū ar cūku pupām un baziliku - sātīgam azaidam.
30Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
400 mlvistas buljons600 gcūku pupas (svaigas izlobītas)600 gvistas fileja30 golīveļļa sāls svaigi malti melnie pipari100 mlsauss vai pussauss baltvīns200 mlsaldais krējums100 gskābs krējums3 ĒKmilti cukurs1 saujasvaigs baziliks

Sagatavošana

1

Uzvāra buljonu, tajā met pupas un vāra ~ 15 minūtes.

2

Pa to laiku vistas fileju sagriež gabaliņos vai strēmelītēs un apcep sakarsētā eļļā vai sviestā 3 - 4 minūtes no visām pusēm. Apsāla un sapiparo pēc vēlmes, pārlej baltvīnu (vēlams franču, bet ne obligāti). Vistu pievieno pupām.

3

Baziliku noskalo, noplūc lapas, tās ne pārāk sīki sakapā un iemaisa gatavajā ragū. Baziliku var aizstāt ar pētersīļiem, dillēm, kinzu vai citiem zaļumiem.

4

Liesajā variantā var ēst tāpat, bet gardāk būs, ja pieliek abus krējumus, uzvāra un ietumē ar miltiem. Pēc garšas pieliek vēl sāli, piparus, nedaudz cukura.

5

Ragū krējumoto variantu pasniedz kopā ar kartupeļiem (ar visu mizu vārītiem vai vislabāk - ar jaunajiem kartupeļiem) vai svaigu garo franču baltmaizi...

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!