Vistas ragū ar cūku pupām un baziliku
Foto: Shutterstock
5.0000 1
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 ml
400 ml vistas buljons
vistas buljons
600 g
600 g cūku pupas (svaigas izlobītas)
cūku pupas (svaigas izlobītas)
600 g
600 g vistas fileja
vistas fileja
30 g
30 g olīveļļa
olīveļļa
 
sāls
sāls
 
svaigi malti melnie pipari
svaigi malti melnie pipari
100 ml
100 ml sauss vai pussauss baltvīns
sauss vai pussauss baltvīns
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g skābs krējums
skābs krējums
3 ĒK
3 ĒK milti
milti
 
cukurs
cukurs
1 sauja
1 sauja svaigs baziliks
svaigs baziliks
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Franču nacionālā virtuve
  • Gaļas ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Vistas ragū ar cūku pupām un baziliku - sātīgam azaidam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzvāra buljonu, tajā met pupas un vāra ~ 15 minūtes.

    Pa to laiku vistas fileju sagriež gabaliņos vai strēmelītēs un apcep sakarsētā eļļā vai sviestā 3 - 4 minūtes no visām pusēm. Apsāla un sapiparo pēc vēlmes, pārlej baltvīnu (vēlams franču, bet ne obligāti). Vistu pievieno pupām.

    Baziliku noskalo, noplūc lapas, tās ne pārāk sīki sakapā un iemaisa gatavajā ragū. Baziliku var aizstāt ar pētersīļiem, dillēm, kinzu vai citiem zaļumiem.

    Liesajā variantā var ēst tāpat, bet gardāk būs, ja pieliek abus krējumus, uzvāra un ietumē ar miltiem. Pēc garšas pieliek vēl sāli, piparus, nedaudz cukura.

    Ragū krējumoto variantu pasniedz kopā ar kartupeļiem (ar visu mizu vārītiem vai vislabāk - ar jaunajiem kartupeļiem) vai svaigu garo franču baltmaizi...

    Iesūtīja: Nora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form