Pildīta vistas fileja ar aprikozēm
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2 šķēles
Mērcei:
2 ĒK
2 ĒK
150 ml
pēc garšas
pēc garšas
Pildījumam:
pēc garšas
pēc garšas

Maigas vistas gaļas ruletes, kas pildītas ar aprikozēm un datelēm, bet apvīstītas ar bekona šķēlīti. Pasniedz ar svaigajiem salātiem vai dārzeņu biezeni.

Vispirms gatavo mērci – nelielā pannā vai katliņā uzkarsē eļļu, tad pievieno tai miltus. Pakāpeniski iemaisa mērces masā buljonu, pēc tam šeriju, ļaujot pēc katra papildinājuma mērcei uzburbuļot. Pēc garšas pievieno sāli un piparus, mērci vāra 2–3 minūtes, ik pa brītiņam apmaisot. Kad gatava, noņem no plīts un ļauj nedaudz atdzist.

Gatavo pildījumu – bļodiņā saber rīvmaizi. Sviestu izkausē un pielej rīvmaizei. Tad sakapā smalkākos gabaliņos gan aprikozes, gan dateles. Tās arī pievieno pildījuma masai. Sakapā rozmarīnu smalki, pieber masai. Beigās pievieno olu, pieber sāli un piparus, un pildījumu kārtīgi samaisa. Kad tas paveikts, pildījumu sadala astoņās vienādās daļās un izrullē garenas desiņas formā.

Vistas krūtiņas ar gaļas āmurīti izdauza plakanas. Krūtiņas vidū novieto pildījumu un gaļas gabaliņu rūpīgi aizvīsta. To aptin ar bekona šķēlīti. Tā turpina, līdz sapildītas visas astoņas vistas krūtiņas.

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Vistas ruletes saliek cepamtraukā, kuru pārsedz ar foliju. Liek cepeškrāsnī cepties 30 minūtes. Pēc tam noņem foliju un cep vēl 15–20 minūtes, pievienojot ruletēm mērci, lai tā arī pie reizes uzsiltu.

Kad ruletes gatavas, tās pasniedz. Lai labi garšo!

Comment Form