Foto: Cook.me

Šie gardie un svaigie salāti, kuru pagatavošanai nepieciešamas vien 15 minūtes, ir gana sātīgi, lai remdētu pat vislielāko izsalkumu, turklāt viena porcija satur vien 372 kalorijas. Recepti iesaka portāls "Cook.me".

15Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 vistas fileja pēc garšassāls un malti melnie pipari lapu salātu maisījums12 mini mocarellas bumbiņas, sagrieztas uz pusēm1 gatavs avokado, nomizots un sagriezts šķēlēs12 ķirštomāti, sagriezti uz pusēm1 buntīte bazilika1 kiploka daiviņa, sasmalcināta1 TKkaltēts baziliks1 ĒKDižonas sinepes1 ĒKcitronu sula55 gbalzamiko etiķis55 golīveļļa pēc garšassāls un malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Vistas fileju pārkaisa ar sāli un pipariem. Liek uz iepriekš sakarsētas grilpannas un cep 5-6 minūtes no katras puses, līdz gaļa vidū vairs nav sārta. Ja fileja pagadījusies lielāka, lai tā ātrāk izceptos, fileju viegli saplacina, izmantojot gaļas āmuriņa plakano pusi. Gaļu noņem no pannas, "atpūtina" 5 minūtes, tad ar asu nazi sagriež šķēlēs.

2

Lielā salātu bļodā ber salātlapu maisījumu, ķirštomātus, baziliku, mocarellu, tad izkārto vistas filejas un avokado šķēles.

3

Visas mērces sastāvdaļas liek aizvākojamā burciņā un sakrata, līdz iegūta viendabīga emulsijas tipa mērce.

4

Pārlej mērci salātiem un bauda.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!