Vistas šašliks indonēziešu gaumē "satay"
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Marinādei:
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 TK
1 TK sojas mērce
sojas mērce
1 ĒK
1 ĒK saldā sojas mērce ketjap manis
saldā sojas mērce ketjap manis
3 gab.
3 gab. kaffir laima lapas
kaffir laima lapas
2 TK
2 TK melnie pipari
melnie pipari
6 gab.
6 gab. vistas šķiņķi (iztīrīti no kauliem) vai vistas fileja
vistas šķiņķi (iztīrīti no kauliem) vai vistas fileja
Mērcei:
2 ĒK
2 ĒK augu eļļa
augu eļļa
3 gab.
3 gab. Šalotes sīpoli
Šalotes sīpoli
1 TK
1 TK čili pārslas
čili pārslas
1 ĒK
1 ĒK tomātu biezenis vai pasta
tomātu biezenis vai pasta
1/2 TK
1/2 TK garneļu pasta
garneļu pasta
1 ĒK
1 ĒK muskovado cukurs
muskovado cukurs
165 ml
165 ml kokosriekstu krēms
kokosriekstu krēms
100 g
100 g grauzdēti zemesrieksti
grauzdēti zemesrieksti
2 TK
2 TK saldā sojas mērce ketjap manis
saldā sojas mērce ketjap manis
1
1 laima sula
laima sula
Piederumi:
12 gab.
12 gab. bambusa iesmiņi
bambusa iesmiņi
  • Ass un pikants ēdiens
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas uzkodas
  • Karstās uzkodas
  • Uzkodu mērces
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi vistas gaļas iesmiņi indonēziešu gaumē, kas izmarinēti sojas mērcē. Grilēto gaļu pasniedz kopā ar zemesriekstu un kokosriekstu krēma mērci, kurā saldi sāļā garša mijas ar aso čili.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lai pagatavotu mērci, nelielā pannā uz mazas uguns uzkarsē eļļu. Pievieno sakapātus šalotes sīpolus un viegli apcep, līdz sīpoli apbrūnējuši un palikuši mīksti. Pusi no sīpoliem izņem laukā un atliek vēlākam laikam, jo tie būs nepieciešami arī marinādei.

    Pannā pievieno čili pārslas, tomātu pastu vai biezeni, garneļu pastu un visu apcep divas minūtes.

    Pēc tam pievieno muskovado cukuru, kokosriekstu krēmu un sastāvdaļas pannā sutina aptuveni divas minūtes, lai mērce sabiezētu.

    Kad tas izdarīts, pievieno sasmalcinātus zemesriekstus, ketjap manis saldo sojas mērci un laima sulu. Garšai pievieno arī nedaudz sāls.

    Mērcei pēc pagatavošanas vajadzētu būt saldai, viegli skābai, nedaudz sāļai un asai. Gatavo mērci atdzesē.

    Padoms: ja nav pieejas ketjap manis saldajai sojas mērcei, var izvēlēties arī kādu citu. Galvenais, lai tā būtu salda, nevis sāļa, kā klasiskās sojas mērces.

    Gatavo marinādi – saspiestās ķiploku daiviņas sajauc ar sojas mērcēm (gan parasto, gan saldo), melnajiem pipariem un kaffir laima lapām, pievieno arī apceptos sīpolus un ēdamkaroti eļļas.

    Marinādē pēc tam liek vistas filejas mazos gabaliņus, kas sagriezti aptuveni divu centimetru platumā. Vistu marinē vismaz desmit minūtes.

    Uz katra bambusa mietiņa liek 5-6 gabaliņus vistas. Iesmiņus pēc tam apsmērē nedaudz ar eļļu.

    Vistu cep uz grilpannas vai grila aptuveni 5-7 minūtes, apgriežot tikai vienreiz.

    Vistas iesmiņus pasniedz karstus kopā ar zemesriekstu mērci.

    Labu apetīti!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form