
Vistas un zaļo zirnīšu podiņš - brangām pusdienām vai vakariņām.
Vistas fileju sagriež gabaliņos un uz pannas kopā ar garšvielām apcep.
Podiņa apakšā liek vienu kubiņos sagrieztu kartupeli, tad burkānu ripiņas, pupiņas, kukurūzu, sīpola gredzenus, ko pārklāj ar apcepto vistas fileju un nosedz ar vēl vienu kartupeļu kārtu.
Starp dārzeņiem izteiksmīgākai garšai liek sagrieztu ķiploku. Podiņu līdz pusei piepilda ar buljonu, pārsedz ar vāciņu un liek līdz 190 grādiem sakarsētā krāsnī.
Apmēram pēc pusstundas podiņiem noņem vāciņus un pasautē tāpat (kartupeļi augšā tad kļūst kraukšķīgi).
Kad ēdiens gandrīz gatavs, virsū uzber zaļos zirnīšus, uzliek vāciņus un vēl pakarsē kādas 8 minūtes, līdz zirnīši sasiluši.
Pasniedz ar skābu krējumu un zaļumiem.
Lai labi garšo!
Iesūtīja: Gabija L