Vokpannā apcepts liellopa steiks ar olu nūdelēm un dārzeņiem
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Vokpannā pagatavota maltīte ar nedaudz citādām piedevām, kā ierasts – sātīgumam šoreiz pievienotas liellopa steika strēmelītes. Gatavojot izvēlies tos dārzeņus, kas vislabāk garšo, nebaidoties eksperimentēt. Lieliska maltīte sanāks arī tad, ja pievienos kādu drusku ananasu gabaliņu.

Gatavo mērci: Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180oC.

Uz cepamās pannas izbārsta riekstus un cep aptuveni 10 minūtes. Riekstus atdzesē un raupji sasmalcina.

Traukā sajauc visas pārējās mērcei nepieciešamās sastāvdaļas – sasmalcinātu Šalotes sīpolu, čili, saspiestu ķiploka daiviņu, ingveru, brūno cukuru, zivju mērci, sezama eļļu, laima miziņu un sulu.

Pēc tam sasmalcina nelielu daļu no visa nepieciešamā koriandra un pievieno mērcei. Atlikušo koriandru pataupa vēlākam. Mērci kārtīgi samaisa.

Uzkarsē vokpannu. Liellopa steika gabaliņu apsmērē ar eļļu un cep uz vidējas liesmas aptuveni 2-3 minūtes. Steiku apgriež otrādi un apcep vēl divas minūtes.

Steika gabaliņu pēc tam izņem no pannas, ietin folijā un atstāj atpūsties uz 5-10 minūtēm.

Pannā ielej vēl nedaudz augu eļļu, un maisot apcep sarkanās paprikas gredzenus. Pievieno sagrieztus sīpolloku sīpolus un dārzeņus (papriku, pupiņas, burkānu strēmeles, šampinjonus), un veikli maisot, apcep.

Pēc tam vokpannā lej mērci, kārtīgi uzkarsē, un pievieno olu nūdeles. Ļauj tam viscaur apcepties un palikt mīkstām.

Steiku sagriež smalkās strēmelēs. Nūdeles ar dārzeņiem vienlīdzīgi sadala starp četriem karstiem šķīvjiem, pa virsu liekot steika strēmelītes. Visu garnē ar svaigām koriandra lapiņām.

Labu apetīti!

Source

Tasty

Tags

Dārzeņi Ass un pikants ēdiens Augu eļļa Brūnais cukurs Čili Indijas rieksti Ingvers Kinza Ķiploki Laims Liellopa steiks Olu nūdeles Paprika Sezama eļļa Sīpoli Šalotes sīpoli Zivju mērce Cepeškrāsns Cepšana Citi ēdieni Dārzeņu ēdieni Gaļas ēdieni Ikdienas maltītei Romantiskas vakariņas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Pusdienas Vakariņas viegli
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form