Gaumīgi garšīga restorāna maltīte, ko var pagatavot arī mājās. Rabarberu un zaķskābeņu deserta recepti piedāvā restorāna "Avalon" šefpavāre Dace Gribuste.


Rabarberus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, vāra aptuveni piecas minūtes nelielā ūdens daudzumā ar cukuru un krustnagliņu. Atdzesē.

Krustnagliņu izņem, pieliek zaķskābenes un visu kārtīgi blenderī sakuļ. Liek uz 12 stundām saldētavā sasalt, ik pa laikam apmaisot. Tad var sakult ar mikseri un ielikt atkal saldētavā vai kult saldējuma aparātā.

Rudzu rupjmaizīti krāsnī nelielā temperatūrā apcep, līdz kraukšķīga. Kad atdzisusi, to sasmalcina (var izmalt caur gaļas maļamo mašīnu). Apcep sviestā kopā ar medu, līdz maizīte karamelizējas, un atdzesē.

Sorbetu pasniedz, uzliktu rudzu rupjmaizes drumstalām.

Rīgas Tūrisma attīstības birojs sadarbībā ar "Pavāru klubu" jau trešo gadu realizē projektu "Gaumīgi Garšīgā Galvaspilsēta - Rīga". Tā ietvaros ikvienam interesentam ir iespēja iepazīties un nogaršot mūsdienīgu Rīgas un Latvijas virtuvi no īpaši izvēlēties sezonas produktiem. "Live Rīga" piedāvā ēdienus nobaudīt ne vien Rīgas labākajos restorānos, bet arī mājās, pašu spēkiem pagatavojot restorānu cienīgu maltīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!