Zaļais gaspačo
Foto: Shutterstock
3.5000 2
2 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
5
5 zaļās paprikas
zaļās paprikas
4
4 gurķi
gurķi
1 TK
1 TK olīveļļa
olīveļļa
1
1 ķiploka daiviņa
ķiploka daiviņa
sauja
sauja pētersīļi
pētersīļi
4
4 sīpolloki
sīpolloki
50 g
50 g sabriedušas baltmaizes mīkstums
sabriedušas baltmaizes mīkstums
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas citronu sula
citronu sula
1
1 dzeltenā un sarkanā paprika (pasniegšanai)
dzeltenā un sarkanā paprika (pasniegšanai)
 
baziliks (pasniegšanai)
baziliks (pasniegšanai)
  • Aukstās zupas
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Dzīvespriecīga un krāsaina aukstā zupa. Pirms zupas sablenderēšanas, zaļās paprikas karstā cepeškrāsnī izcep, lai pēc tam varētu novilkt paprikām miziņu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Liek karsēties cepeškrāsni uz 200ºC. Zaļās paprikas pārgriež uz pusēm, iztīra no sēklām, liek ar mizu uz augšu uz cepamās plāts, kas izklāta ar foliju. Cep karstā krāsnī 15 minūtes. Uzreiz karstas ietin papīrā un ļauj tām atdzist.

    Kamēr paprikas dzesējas, nomizo un palielos gabalos sagriež gurķi, smalki sagriež lokus, pētersīļus, sakapā ķiploku. Attīra maizi no garozām, mīkstumu sadrupina. Iztīra no sēklām un nelielos gabaliņos sagriež sarkano un dzelteno papriku, noglabā.

    Kad zaļās paprikas atdzisušas, tām novelk miziņu. Mīkstumu liek blenderī, pievieno gurķus, lokus, ķiplokus, pētersīļus, olīveļļu un sablenderē. Pievieno maizi un vēlreiz sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli un citronu sulu.

    Pasniedz, rotājot ar krāsainajiem paprikas gabaliņiem un bazilika lapiņām.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form