Foto: Vida Press
Brīnišķīgais tomātu čatnijs saderēs gan ar gaļām, gan sieriem, gan pastu.
240Minūtes
13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

1 kgzaļie tomāti, rupji sagriezti2 smalcināti sīpoli6 ķiploka daiviņas30 grīvēta svaiga ingvera sakne3 lieli, skābi āboli, nomizoti un sagriezti kubiņos250 grozīnes1 ĒKsinepju sēklas1 ĒKsāls1 kanēļa standziņa2 anīsa zvaigznes300 mlābolu etiķis150 mlsvaigi spiesta apelsīnu sula500 ggaišais muskovado cukurs

Sagatavošana

1

Visus produktus, izņemot cukuru, liek lielā katlā un uz vidēji lielas liesmas uzvāra.

2

Kad masa sāk burbuļot, samazina liesmu un sautē aptuveni pusotru stundu, līdz visi dārzeņi ir mīksti.

3

Noņem katlu no uguns un pievieno cukuru. Visu maisa, līdz cukurs izkusis.

4

Katlu liek atkal uz plīts un uz lēnas uguns sautē aptuveni stundu vai līdz brīdim, kad mērce sabiezējusi.

5

Laiku pa laikam čatnijs ir jāapmaisa, lai tas nepiedegtu.

6

Gatavo mērci vēl siltu pilda sterilās burciņās, raugoties, lai traukā nepaliktu gaisa burbuļi.

7

Ļauj čatnijam atdzist un tad aizvāko.

Gatavo čatniju var glabāt vēsā, tumšā vietā līdz pat 3 mēnešiem. Atvērtā burciņa jāglabā ledusskapī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!