Tomātu čatnija recepte
Foto: Vida Press
4.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Brīnišķīgais tomātu čatnijs saderēs gan ar gaļām, gan sieriem, gan pastu.

Visus produktus, izņemot cukuru, liek lielā katlā un uz vidēji lielas liesmas uzvāra.

Kad masa sāk burbuļot, samazina liesmu un sautē aptuveni pusotru stundu, līdz visi dārzeņi ir mīksti.

Noņem katlu no uguns un pievieno cukuru. Visu maisa, līdz cukurs izkusis.

Katlu liek atkal uz plīts un uz lēnas uguns sautē aptuveni stundu vai līdz brīdim, kad mērce sabiezējusi.

Laiku pa laikam čatnijs ir jāapmaisa, lai tas nepiedegtu.

Gatavo mērci vēl siltu pilda sterilās burciņās, raugoties, lai traukā nepaliktu gaisa burbuļi.

Ļauj čatnijam atdzist un tad aizvāko.

Gatavo čatniju var glabāt vēsā, tumšā vietā līdz pat 3 mēnešiem. Atvērtā burciņa jāglabā ledusskapī.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form