Foto: Shutterstock
Zaļo tomātu 'ikri' - var likt burciņās vai izmantot kā piedevu pie ēdieniem, salātu vietā.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

4 kgtomāti0.5 glāzeaugu eļļa3 kgkabači1 kgburkāni2 ķiploku galviņas4 saldie pipari3 lauru lapas500 mlasā tomātu mērce melnie pipari4 ĒKsāls3 ĒKcukurs

Sagatavošana

1

Tomātus un nomizotus ķiplokus samaļ. Gatavo masu ielej sietā un ļauj notecēt liekajai sulai.

2

Burkānus, kabačus un piparus sīki sagriež un apcep augu eļļā. Tad sablendē un iejauc tomātu masā, pieliek sāli, piparus un cukuru, sautē 15-20 minūtes uz mazas uguns, nepārtraukti maisot.

3

Pievieno lauru lapas un tomātu mērci, vēlreiz visu sajauc un sautē 20 minūtes, kooš brīža, kad masa sāk burbuļot.

4

Izņem lauru lapas, pilda masu sterilizētās burciņās, aizvāko ar sterilizētiem vākiem, apgriež un atdzesē.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!