45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
500 gsaldēti zaļie zirnīši ceturtdaļa selerijas saknes2 kartupeļi200 mlsaldais krējums1.2 ldārzeņu buljons1 ĒKsviests1 ķiploka daiviņa1 sīpols1 burkāns2 piparmētru zariņi sāls, malti melnie pipari
Sagatavošana
1
Sīpolu un ķiploku nomizo un sīki sasmalcina.
2
Burkānu notīra un sarīvē uz smalkas rīves.
3
Selerijas sakni sagriež nelielos gabaliņos.
4
Katliņā izkausē sviestu un apcep visus dārzeņus. Pārlej buljonu un visu uzvāra.
5
Zupai pievieno kubiņos sagrieztus kartupeļus un zaļos zirnīšus. Vāra uz lēnas uguns 15 minūtes, tad noņem katlu no uguns, pievieno pēc garšas sāli un maltus melnos piparus.
6
Nedaudz atdzisušu zupu sablenderē, pielej saldo krējumu, visu samaisa un vēlreiz uzvāra līdz pirmajiem burbuļiem.
7
Piparmētru lapiņas noskalo un saplucina.
Zupu lej šķīvjos, pārkaisa ar piparmētru lapiņām. Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit