Zaļu tomātu kečups ziemai bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
1,8 kg
1,8 kg zaļi tomāti
zaļi tomāti
1,3 kg
1,3 kg sīpoli
sīpoli
1/2 TK
1/2 TK malti melnie pipari
malti melnie pipari
300 ml
300 ml etiķis
etiķis
400 g
400 g cukurs
cukurs
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
  • Mērces ziemai
  • Salāti ziemai
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • "Ja vēl kādam neliek mierā doma, ko vēl iesākt ar zaļajiem tomatiem, tad šī ir lieliska recepte. Gatavoju zaļo tomātu kečupu jau vairākus gadus un ziemā izmantoju kā piedevu gaļai," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Ilona Ozola.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Tomātus sagriež gabaliņos. Sīpolus nomizo un sasmalcina. Tomātus un sīpolus liek katlā, pievieno pārējās sastāvdaļas un vāra. Ja vēlas, lai kečups nav tik pikants, pievieno mazāk etiķa - pēc garšas.

    Kad masa sāk burbuļot, turpina sautēšanu aptuveni 40 minūtes. Ja vēlas, lai kečups ir bez gabaliņiem, tad masu var sablendēt un vēlreiz uzkarsēt līdz pirmajiem burbuļiem.

    Karstu masu lej tīrās burkās, aizskrūvē ar tīriem vāciņiem un atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form