Foto: Shutterstock
Aromātisks sviestiņš, kas papildināts ar piedevām, ir ideāls pasniegšanai ar kraukšķīgas garozas maizīti. Un ja vēl maize tikko cepta – garšos pasakaini! Šoreiz pamēģini iejaukt zaļumu sviestu ar košajiem spinātiem un pikantiem marinētiem gurķīšiem.
20Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
100 gsviests (istabas temp.)3 ĒKspināti20 gmarinēti gurķi pēc garšasjūras sāls pēc garšasmalti melnie pipari0.5 TKcitrona sula

Sagatavošana

1

Sviestu novieto istabas temperatūrā, lai tas kļūst mīksts.

2

Smalki jo smalki sakapā spinātus. To pašu izdara ar marinētiem gurķiem.

3

Kad sviestiņš mīksts, pieber sakapātos spinātus un gurķus, pieber sāli, piparus, pielej citrona sulu un visu samaisa ar putojamo slotiņu, lai sastāvdaļas labi sajaucas.

4

No sviesta veido garenu taisnstūri, ietin cepampapīra loksnē. Var baudīt uzreiz vai glabāt ledusskapī dažas dienas, pirms pasniegšanas noturot zaļo sviestu istabas temperatūrā.

Lai labi garšo!

"Tasty.lv" padoms: sviestiņā vari iemaisīt arī vēl kādus smalki sakapātus zaļumus, piemēram, svaigu rozmarīnu, maurlokus u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!