
Aromātisks sviestiņš, kas papildināts ar piedevām, ir ideāls pasniegšanai ar kraukšķīgas garozas maizīti. Un ja vēl maize tikko cepta – garšos pasakaini! Šoreiz pamēģini iejaukt zaļumu sviestu ar košajiem spinātiem un pikantiem marinētiem gurķīšiem.
Sviestu novieto istabas temperatūrā, lai tas kļūst mīksts.
Smalki jo smalki sakapā spinātus. To pašu izdara ar marinētiem gurķiem.
Kad sviestiņš mīksts, pieber sakapātos spinātus un gurķus, pieber sāli, piparus, pielej citrona sulu un visu samaisa ar putojamo slotiņu, lai sastāvdaļas labi sajaucas.
No sviesta veido garenu taisnstūri, ietin cepampapīra loksnē. Var baudīt uzreiz vai glabāt ledusskapī dažas dienas, pirms pasniegšanas noturot zaļo sviestu istabas temperatūrā.
Lai labi garšo!
"Tasty.lv" padoms: sviestiņā vari iemaisīt arī vēl kādus smalki sakapātus zaļumus, piemēram, svaigu rozmarīnu, maurlokus u.c.