Gatavošana:
6Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
350 gzandarta fileja bez asakām pēc garšassāls un pipari60 gTrikāta sviests2 ĒKrīvēti mārrutki1 šķipsnacukurs400 gjaunie dārzeņi (sparģeļi, redīsi, burkāni, zaļie zirnīši)
Sagatavošana
1
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Zandarta fileju sagriez 2 gabalos, pārber ar sāli un pipariem. Liec uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī 10 minūtes vai kamēr zivs ir izcepusies.
2
Jaunos dārzeņus nomazgā, notīri un nosusini. Blanšē vārošā ūdenī, kamēr mīksti un vidū vēl nedaudz al dente (kraukšķīgs).
3
Pagatavo mērci, izkausētā sviestā iemaisot mārrutkus. Pievieno sāli un cukuru, un maisa, kamēr iegūta viendabīga masa.
Pasniedz, uz šķīvja liekot zivs filejas gabalu, pusi no dārzeņiem, pārlej ar sviesta-mārrutku mērci.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit