Sviests lieliski sader ar mārrutkiem - maigais kopā ar stipro padara zivs garšu pilnīgu un aromātisku. Pasniedz kopā ar sautētiem dārzeņiem pēc savas gaumes, un tavs šķīvis būs krāsu un aromātu pilns. Recepti piedāvā Linda Telgrena, kulinārā bloga "LindasVirtuve.lv" autore.

Gatavošana:

6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
350 gzandarta fileja bez asakām pēc garšassāls un pipari60 gTrikāta sviests2 ĒKrīvēti mārrutki1 šķipsnacukurs400 gjaunie dārzeņi (sparģeļi, redīsi, burkāni, zaļie zirnīši)

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Zandarta fileju sagriez 2 gabalos, pārber ar sāli un pipariem. Liec uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī 10 minūtes vai kamēr zivs ir izcepusies.

2

Jaunos dārzeņus nomazgā, notīri un nosusini. Blanšē vārošā ūdenī, kamēr mīksti un vidū vēl nedaudz al dente (kraukšķīgs).

3

Pagatavo mērci, izkausētā sviestā iemaisot mārrutkus. Pievieno sāli un cukuru, un maisa, kamēr iegūta viendabīga masa.

Pasniedz, uz šķīvja liekot zivs filejas gabalu, pusi no dārzeņiem, pārlej ar sviesta-mārrutku mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!