90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
3 olas3 ĒKcukurs3 ĒKmilti250 gmājas biezpiens250 gskābs krējums 20%100 gcukurs300 gžāvētas plūmes30 gželatīns rīvētas šokolādes skaidiņas
Sagatavošana
1
Pamatnei: olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus sakuļ putās, pievieno cukuru un turpina kult līdz putas ir spīdīgas un stingras.
2
Uzmanīgi iemaisa/iecilā olu dzeltenumus un miltus.
3
Mīklu liek ietaukotā, apaļā cepamā veidnē, kas izkaisīta ar miltiem vai rīvmaizi.
4
Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180*C 30 minūtes.
5
Žāvētās plūmes sagriež gabaliņos.
6
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī un kad uzbriedis, izkausē karstā ūdens peldē. Biezpienu sablenderē kopā ar krējumu, cukuru. Iemaisa plūmes un tad želatīnu.
7
Uz izceptās pamatnes (tur pat cepamā veidnē, nenoņemot malas) izliek pildījumu un izlīdzina. Torti liek ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.
8
Pirms pasniegšanas pārkaisa šokolādes skaidiņas.
Iesūtīja: Lidija
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit