Žāvētu plūmju - biezpiena torte
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Paštaisīta žāvētu plūmju - biezpiena torte jūsu svētku galdam.

Pamatnei: olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus sakuļ putās, pievieno cukuru un turpina kult līdz putas ir spīdīgas un stingras.

Uzmanīgi iemaisa/iecilā olu dzeltenumus un miltus.

Mīklu liek ietaukotā, apaļā cepamā veidnē, kas izkaisīta ar miltiem vai rīvmaizi.

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180*C 30 minūtes.

Žāvētās plūmes sagriež gabaliņos.

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī un kad uzbriedis, izkausē karstā ūdens peldē. Biezpienu sablenderē kopā ar krējumu, cukuru. Iemaisa plūmes un tad želatīnu.

Uz izceptās pamatnes (tur pat cepamā veidnē, nenoņemot malas) izliek pildījumu un izlīdzina. Torti liek ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.

Pirms pasniegšanas pārkaisa šokolādes skaidiņas.

Iesūtīja: Lidija

Comment Form