Foto: Shutterstock
Paštaisīta žāvētu plūmju - biezpiena torte jūsu svētku galdam.
90Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

3 olas3 ĒKcukurs3 ĒKmilti250 gmājas biezpiens250 gskābs krējums 20%100 gcukurs300 gžāvētas plūmes30 gželatīns rīvētas šokolādes skaidiņas

Sagatavošana

1

Pamatnei: olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Olu baltumus sakuļ putās, pievieno cukuru un turpina kult līdz putas ir spīdīgas un stingras.

2

Uzmanīgi iemaisa/iecilā olu dzeltenumus un miltus.

3

Mīklu liek ietaukotā, apaļā cepamā veidnē, kas izkaisīta ar miltiem vai rīvmaizi.

4

Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 180*C 30 minūtes.

5

Žāvētās plūmes sagriež gabaliņos.

6

Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī un kad uzbriedis, izkausē karstā ūdens peldē. Biezpienu sablenderē kopā ar krējumu, cukuru. Iemaisa plūmes un tad želatīnu.

7

Uz izceptās pamatnes (tur pat cepamā veidnē, nenoņemot malas) izliek pildījumu un izlīdzina. Torti liek ledusskapī, līdz tā pilnībā sastingusi.

8

Pirms pasniegšanas pārkaisa šokolādes skaidiņas.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!