Foto: Shutterstock
Grezna žāvētu plūmju kūka ar bezē virsiņu.
55Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
2 saujasžāvētas plūmes250 mlsaldais krējums250 mlpiens75 gmilti75 gpūdercukurs4 gab.olas

Sagatavošana

1

Ar pūdercukuru ir tā, ka plūmju vietā var ņemt da jebkādus augļus, kas vislabāk garšo un tad operēt, ja tie ir ķirši, var piebērt vairāk, ja persiki-mazāk.

2

Saputo saldo krējumu pašķidru, bet jau vijīgu. Tad atsevišķi puto olu dzeltenumus ar cukuru, pievieno pienu, putukrējumu un tad izsijātus miltus.

3

Cepamajā veidnē ieklāj cepamo papīru, man ir silikona veidne, tur nevajag neko, sakārto augļus (plūmes - šajā gadījumā) un pārlej ar iegūto mīklu, cep 180*C ~30 minūtes.

4

Pa to laiku saputo olu baltumus ar mazu drusciņu pūdercukura stingrās putās. Uz siltas kūkas uzliek olbaltuma piciņas un beidz cept, līdz bezē gatavs. Es pāršķiedu ar laima sulu.

Iesūtīja: Laima

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!