Foto: Shutterstock
Zemeņu - biskvīta torte priekš īpašiem svētkiem un īpašiem ciemiņiem.
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

10 olas10 ĒKcukurs10 ĒKmilti "Hercogs"3 ĒKkarsts ūdens vaniļas cukurs1 kgzemenes200 gcukurs3 paciņas tortengust rott lsaldais krējums konservēti persiki šokolādes skaidiņas zefīrs šokolādē

Sagatavošana

1

Iepriekšējā vakarā izcep 3 biskvīta ripas.

2

Biskvīta mīkla: attiecībā 1 ola -1 ĒK cukura – 1 ĒK miltu. Olu baltumus puto atsevišķi, tad olu dzeltenumus kopā ar cukuru, vaniļu un 1 ĒK karsto ūdeni, līdz massa ir labi saputota. Pievieno attiecīgo proporciju miltus, sajauc un iecilā baltumus, klāj uz pannas un cep zeltaini brūnu.

3

Zemenes (svaigas vai saldētas) sajauc ar cukuru, izveidojušos sīrupu atlej krūzītē - biskvīta mitrināšanai. Sajauc "torten gustt" ar ūdeni un pievieno zemenēm. Uz lēnas uguns uzsilda, līdz izveidojas biezam ķīselim līdzīga masa. Atdzesē.

4

Saputo putukrējumu.

5

Veido torti pa kārtām: biskvīta ripas samitrina ar sīrupu, strīpveidīgi pa riņķi uzliek krēmu un zemenes, tā veido līdz torte gatava un sastāvdaļas beigušās. Dekorē pēc vēlmes.

Iesūtīja: Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!