Zemeņu un jogurta kūka bez cepšanas kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto
3.6667 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Ar aromātisku kafiju piesūcinatā kūkas pamatne patīkami harmonē ar zemeņu vasarīgo garšu krēmīgajā jogurta pildījumā un svaigo ogu želeju. Bezgrēka kūkas recepti kaloriju skaitītājiem iesaka veselīga uztura un dzīvesveida bloga "Ēdunsporto" autore, fitnesa trenere Ineta Rijniece.

Zemenes 500 gr (~200gr dekorēšanai)

Iemērc želatīnu un uzbriedina. Izšķīdina vai sasmalcina cukura aizvietotāju.

Sablendē viendabīgā masā 500 g zemeņu, aprikozes, jogurtu un biezpienu, pievieno cukura aizvietotāju.

Pagatavo stipras un saldas šķīstošās kafijas krūzi, kurai pievieno arī sviestu.

Sasmalcina rudzu sausiņus, pielej klāt kafiju. Mitro masu ieblietē formā ar noņemamām malām, ieliek uz 30 minūtēm ledusskapī.

Pa to laiku karstā ūdens peldē izšķīdina uzbriedināto želatīnu un mazliet atdzisušu pievieno sablendētajai ogu-jogurta masai.

Masu lej virsū kūkas pamatnei – liek aukstumā sastingt uz 1-2 stundām. Kad tā sastingusi, uz tās kārto svaigas zemenes.

Sagatavo caurspīdīgo tortes želeju un pārlej ogas, liek aukstumā sastingt.

Zemeņu un jogurta kūka bez cepšanas kaloriju skaitītājiem
Foto: "Edunsporto" publicitātes foto

Ēdiena uzturvērtība (100 g):

Olbaltumvielas – 6,4 g
Ogļhidrāti – 16,1 g
Tauki – 1,0 g
Kilokalorijas – tikai 102!

Izmantojot šo kalkulatoru, vari aprēķināt savu aptuveno bāzes vielmaiņu, kā arī dienas kaloriju patēriņu.

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form