Zemesriekstu siera kūka bez cepšanas, kas var gaidīt ilgi
Foto: DELFI
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt nākamajā dienā
Loading...
Sastāvdaļas
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
400 g
400 g krēmsiers
krēmsiers
170 g
170 g zemesriekstu sviests
zemesriekstu sviests
400 g
400 g "Oreo" cepumi
"Oreo" cepumi
100 g
100 g pūdercukurs
pūdercukurs
 
avenes, mellenes, ķirši rotāšanai
avenes, mellenes, ķirši rotāšanai
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Romantiskas vakariņas
  • Citi saldēdieni
  • Kūkas bez cepšanas
  • Launags
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Šai kūkai cepeškrāsns vietā ir saldētava. Temperatūra nav jāregulē un taimeri arī nevajag. Vienkārši liec kūku saldētavā un velc ārā stundu pirms viesi ierodas! Īsta glābējkūka, ja viesi ierodas negaidīti, ar vairāku dienu kavēšanos vai arī, ja zini, ka kūkas taisīšanai viesu dienā nebūs laika.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Brīdī, kad biju izmēģinājusi ceptās un neceptās kūkas, klasiskās un leģendārās, un šķita, ka esmu aptvērusi visu kūku spektru, ieraudzīju kūku, ko ārzemju recepšu portālos dēvē par "ice box" . Tās ir kūkas, kas gatavojas saldētavā. To pagatavošana prasa maz laika un šādām kūkām vajadzētu būt katrā saldētavā. Ja tev šāds našķis stāv saldētavā, tad tu nevari būt negatavs ciemiņiem vai ciemos iešanai. Atliek tikai atvērt saldētavu, un ballīte var sākties! Labi, būsim precīzi, ballīte var sākties pēc apmēram stundas, kad saldētais našķis sasniedzis konsistenci, kas atļauj akurāti nogriezt gabaliņu. Un cik skaisti kūkas rotājuma ogas nosarmo! Pilnīgs instagramistu sapnis!

    Saputo saldo krējumu.

    Saputo krēmsieru ar zemesriekstu sviestu un pūdercukuru.

    Putukrējumu pievieno krēmsiera masai.

    Ņem veidni ar noņemamām malām ( 20 cm diametrā) un ieklāj krēma kārtu.

    Pa virsu krēmam liek cepumus, tad atkal krēma kārtu, tad vēlreiz cepumus un atlikušo krēmu.

    Zemesriekstu siera kūka bez cepšanas, kas var gaidīt ilgi
    Foto: DELFI

    Krēmu izlīdzina un rotā kūku ar ogām un salauztiem cepuma gabaliņiem.

    Zemesriekstu siera kūka bez cepšanas, kas var gaidīt ilgi
    Foto: DELFI


    Liek kūku saldētavā un ļauj tai sastingt vismaz četras stundas. Pirms pasniegšanas izņem no saldētavas vismaz 40-50 minūtes pirms sagriešanas. Lai kūku būtu vieglāk atbrīvot no veidnes, tās malas noslauka ar karstā ūdenī samērcētu dvieli.

    Kā garšo kūka? Pateicoties zemesriekstu sviestam, tā atgādina "Snickers" saldējumu.

    Ja vēlas akurātāku kūku, tad var no krēma sataupīt pāris karotes ar ko vēlāk noziest kūkas sānus. To gan var izdarīt tikai, kad kūka sastingusi un veidnes malas noņemtas, tātad sānu smērēšana derēs tikai tad, ja kūku paredzēts pasniegt pagatavošanas dienā.

    Lai vienmēr saldētavā kūka un viesi nepārsteidz nesagatavotu!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!

    Tags

    Ātri pagatavot
    0
    Zemesriekstu sviests
    0
    "Oreo" cepumi
    0
    Krēmsiers
    0
    Pūdercukurs
    0
    Saldais krējums
    0
    Ātri pagatavojami ēdieni
    0
    Bērnu ballītes ēdieni
    0
    Romantiskas vakariņas
    0
    Bez termiskas apstrādes
    43596537
    Citi saldēdieni
    43596563
    Kūkas bez cepšanas
    0
    Launags
    0
    Vakariņas
    0
    Pasniegt nākamajā dienā
    0
    viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form