95Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 12
200 gmilti75 gcukurs1 šķipsnasāls2 gab.paciņas vaniļas cukurs140 gsviests1 gab.olas dzeltenums1 gab.limetes miza100 gzemesrieksti100 gžāvētas aprikozes150 gmarcipāna masa1 gab.limete3 ĒKapelsīnu sula3 ĒKpūdercukurs125 gtumšā šokolāde
Sagatavošana
1
Samīca mīklu, ietin folijā un liek ledusskapī uz 1 stundu.
2
Pa to laiku sagatavo pildījumu: sakapā riekstus un aprikozes, sasmalcina marcipānu. Pievieno limetes miziņu un sulu, apelsīnu sulu (vai aprikozu liķieris), samīca.
3
Mīklu izrullē ½ cm biezumā un izspiež zvaigznītes, tās liek uz plāts.
4
Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem.
5
Ar divu tējkarošu palīdzību uz cepumiem liek nedaudz pildījuma. Cep ~ 13 – 15 minūtes.
6
Kad cepumi atdzisuši, pārkaisa ar pūdercukuru.
7
Glazūru sasmalcina, izkausē ūdens peldē, lej saldējamā maisiņā, kam nogriež mazu stūrīti. Spiež uz atdzisušajiem cepumiem zigzag līnijas.
Iesūtīja: Nora
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit