Ziedainais Jāņu siers ar biezpienu
Foto: Shutterstock
4.0000 1
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
4 l
4 l piens
piens
0,5 l
0,5 l ūdens
ūdens
15 g
15 g sviests
sviests
 
ķimenes
ķimenes
 
sāls
sāls
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mājās gatavots siers
  • Jāņu siers - lai var līgot visu nakti.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Biezpienu samaļ vai samīca, pievieno un iemaisa sakultas olas.

    Pienu ar ūdeni uzvāra, pieliek biezpiena masu un, lēnām maisot, karsē, kamēr sāk atdalīties sūkalas. Tad masu lej drāniņā, sūkalas jātecina veikli, lai masa nepagūtu atdzist.

    Tad liek katlā, pieliek sāli, ķimenes un kausētu sviestu. Katls jātur uz uguns un masa jāmaisa, lai siers būtu stingrāks. Pēc karsēšanas biezpiena masu saliek samitrinātā drāniņā vai marlē, nosien un noslogo.

    Siers vienmērīgu dzeltenu krāsu iegūst, ja olas pie uzkarsētā piena liek, sakultas kopā ar kauēto sviestu, bet, ja tās pieliek, sakultas ar biezpienu, tad siers sanāks ziedains.

    Iesūtīja: Ieva

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form