Ziedkāpostu un kartupeļu sacepums ar sieru
Foto: DELFI
0 0
8 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
700 g
700 g kartupeļi
kartupeļi
500 g
500 g saldie kartupeļi
saldie kartupeļi
500 g
500 g ziedkāposts
ziedkāposts
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 TK
1 TK rozmarīns
rozmarīns
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas pipari
pipari
pēc garšas
pēc garšas olīveļļa
olīveļļa
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
50 ml
50 ml piens
piens
1 šķipsna
1 šķipsna malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
300 g
300 g Holandes siers
Holandes siers
  • Dārzeņu sacepumi
  • Kartupeļu ēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Īsteni ziemas sezonas dārzeņi satikušies pamatīgā sacepumā – parastos kartupeļus, saldos kartupeļus un ziedkāpostu papildina krēmīga un aromātiska saldā krējuma mērce. Bet visam pāri izteiksmīgais Holandes siers, lai katrs kumoss sierīgi gards.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Parastos kartupeļus un saldos kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs. Parastos kartupeļus liek bļodā un pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj mērcēties. Saldā kartupeļa šķēlītes noliek malā vēlākam.

    Ziedkāpostu noskalo, nogriež kacenu un liekās lapas. Tad ar nazi sadala lielākās rozetēs – katru rozeti sagriež plānākās šķēlēs. Atliek malā vēlākam.

    Sagatavo standarta lielo stikla vai metāla cepeštrauku.

    Sīpolu smalki, jo smalki sakapā, to pašu izdara ar ķiploka daiviņām. Ņem mērces katliņu un liek uz plīts, tajā ielej nedaudz eļļu un ļauj uzkarst. Katliņā ber sīpola un ķiploka gabaliņus, pārber ar rozmarīnu, sāli un pipariem, un apcep dažas minūtes, lai sīpols būtu nedaudz caurspīdīgs.

    Tad katliņa saturam pielej saldo krējumu, pienu, apmaisa un ļauj uzmest pirmo burbuli. Saldā krējuma masai pieber šķipsnu malta muskatrieksta, apmaisa un ļauj šķidrumam uzvārīties. Kad tas paveikts, noņem katliņu no karstā plīts riņķa.

    Ieslēdz cepeškrāsni, lai uzkarst līdz 185 grādiem.

    Kartupeļa šķēlītes nokāš no ūdens, noskalo lieko cieti un notecina, lai nav slapjas.

    Cepeštraukā kārto parastā kartupeļa šķēlītes, saldā kartupeļa šķēlītes un pārlej ar saldā krējuma mērci (aptuveni pusi no katliņa satura). Tad virsū izkārto ziedkāposta šķēlītes un pārkaisa ar pusi no siera.

    Kārto vēlreiz kartupeļus, saldo kartupeli, pārlej ar mērci. Izkārto atlikušos ziedkāposta gabaliņus un visu pārkaisa ar sieru.

    Kad dārzeņi, mērce un siers salikti cepeštraukā, uzliek tam virsū folijas loksni. Liek krāsnī un cep 45–50 minūtes. Tad noņem foliju un cep vēl 5–8 minūtes, lai sacepuma augša apbrūnē. Ja šķiet, ka dārzeņi vēl pacieti, cep vēl 10 minūtes un pavēro.

    Gatavo sacepumu izņem no krāsns un bauda tāpat vai ar kādu gaļas ēdienu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.