Ziedkāpostu un turku zirņu krēmzupa
Foto: Viktorija Kožemjakina
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 gab.
1 gab. ziedkāposts
ziedkāposts
2 gab.
2 gab. pastinaki (var nepievienot, tomēr tie piešķir lielisku garšas niansi)
pastinaki (var nepievienot, tomēr tie piešķir lielisku garšas niansi)
300 g
300 g konservēti turku zirņi bez šķidruma
konservēti turku zirņi bez šķidruma
1.5 l
1.5 l dārzeņu buljons
dārzeņu buljons
3 ĒK
3 ĒK olīveļļa
olīveļļa
4 gab.
4 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 gab.
1 gab. smalki sagriezts sīpols
smalki sagriezts sīpols
1 TK
1 TK kumins
kumins
0.5 TK
0.5 TK karijs
karijs
pēc garšas
pēc garšas garam masala
garam masala
pēc garšas
pēc garšas sāls, melnie pipari
sāls, melnie pipari
200 ml
200 ml kokosriekstu piens
kokosriekstu piens
Pasniegšanai:
 
daži timiāna zariņi
daži timiāna zariņi
 
lazdu rieksti
lazdu rieksti
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Janvāris visā pasaulē ir veģetārā uztura popularizēšanas mēnesis. Aizvien vairāk cilvēku veikalu plauktos meklē veģetāros ēdienus un izvēlas izaicināt sevi, periodiski atsakoties no gaļas ēdieniem, novērojuši veikalu tīkla "Elvi" speciālisti. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka lielisku, sildošu un sātīgu veģetāru zupu, kas īpaši labi garšos tieši aukstajā ziemas periodā un lieliski papildinās ēdienkarti arī tiem, kas labprāt ēd gaļu.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Pagatavo maisījumu zupas “dekorēšanai” – dažas ziedkāposta ziedkopas, 50 g turku zirņu un sauju lazdu riestu apslaka ar olīveļļu, pievieno tiem nedaudz garšvielu, apmaisa un cep cepeškrāsnī 180 grādu karstumā apmēram 20 minūtes – tas piešķirs zupai īpaši izsmalcinātas garšas nianses.

    Lielā katlā ielej eļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno kumīnu, kariju un iecienīta garšvielu maisījumu, piemēram, garam masala garšvielas, apmaisa.

    Ziedkāpostu sadala mazākās ziedkopās, pastinaku nomizo un sagriež nelielos gabalos, pievieno tos katlā un apmaisot cep dažas minūtes.

    Pielej katlā 1 litru buljona un vāra, līdz dārzeņi ir mīksti.

    Pievieno turku zirņus un ar rokas blenderi sablendē visu zupu līdz krēmīgai masai.

    Pievieno zupai kokosriekstu pienu un vēl nedaudz buljona, ja vēlas šķidrāku zupu, pievieno sāli un piparus, uzkarsē, bet vairs nevāra.

    Pasniedz karstu, rotājot ar ceptiem turku zirņiem, lazdu riekstiem, ziedkāpostiem un timiāna zariņu. Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form