Janvāris visā pasaulē ir veģetārā uztura popularizēšanas mēnesis. Aizvien vairāk cilvēku veikalu plauktos meklē veģetāros ēdienus un izvēlas izaicināt sevi, periodiski atsakoties no gaļas ēdieniem, novērojuši veikalu tīkla "Elvi" speciālisti. Uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka lielisku, sildošu un sātīgu veģetāru zupu, kas īpaši labi garšos tieši aukstajā ziemas periodā un lieliski papildinās ēdienkarti arī tiem, kas labprāt ēd gaļu.
40Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 gab.ziedkāposts2 gab.pastinaki (var nepievienot, tomēr tie piešķir lielisku garšas niansi)300 gkonservēti turku zirņi bez šķidruma1.5 ldārzeņu buljons3 ĒKolīveļļa4 gab.ķiploka daiviņas1 gab.smalki sagriezts sīpols1 TKkumins0.5 TKkarijs pēc garšasgaram masala pēc garšassāls, melnie pipari200 mlkokosriekstu piens daži timiāna zariņi lazdu rieksti

Sagatavošana

1

Pagatavo maisījumu zupas “dekorēšanai” – dažas ziedkāposta ziedkopas, 50 g turku zirņu un sauju lazdu riestu apslaka ar olīveļļu, pievieno tiem nedaudz garšvielu, apmaisa un cep cepeškrāsnī 180 grādu karstumā apmēram 20 minūtes – tas piešķirs zupai īpaši izsmalcinātas garšas nianses.

2

Lielā katlā ielej eļļu, apcep tajā sīpolus un ķiplokus. Pievieno kumīnu, kariju un iecienīta garšvielu maisījumu, piemēram, garam masala garšvielas, apmaisa.

3

Ziedkāpostu sadala mazākās ziedkopās, pastinaku nomizo un sagriež nelielos gabalos, pievieno tos katlā un apmaisot cep dažas minūtes.

4

Pielej katlā 1 litru buljona un vāra, līdz dārzeņi ir mīksti.

5

Pievieno turku zirņus un ar rokas blenderi sablendē visu zupu līdz krēmīgai masai.

6

Pievieno zupai kokosriekstu pienu un vēl nedaudz buljona, ja vēlas šķidrāku zupu, pievieno sāli un piparus, uzkarsē, bet vairs nevāra.

Pasniedz karstu, rotājot ar ceptiem turku zirņiem, lazdu riekstiem, ziedkāpostiem un timiāna zariņu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!